Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Διαχρονική η πολιτική ευθύνη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ στην Προανακριτική Επιτροπή

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, που ήταν μέλος της Προανακριτικής, αναφέρει: «Πήραμε μέρος στην Προκαταρκτική Εξέταση (σ.σ. Προανακριτική) για να συμβάλουμε στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων. Μιας υπόθεσης που, όπως επιβεβαιώθηκε από την έρευνα, έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά συνειδητά περιορίστηκε στις πιθανές ποινικές ευθύνες ενός μόνο συγκεκριμένου υπουργού.

Καταθέσαμε το δικό μας πόρισμα γιατί θέλουμε να συμπεριληφθούν:

Η εκτίμηση της διαχρονικής ευθύνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχετικά με το μέγεθος και τον προσανατολισμό των αμυντικών εξοπλισμών και τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της πολεμικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Η εκτίμηση για τις μεθοδεύσεις από το ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση και της ΝΔ, σε σχέση με τη σύσταση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, που οδήγησαν στο διαχωρισμό προσώπων, που οι αποφάσεις και το έργο τους θα έπρεπε να διερευνηθούν (μέλη ΚΥΣΕΑ και οι μετά τον Α. Τσοχατζόπουλο υπουργοί Αμυνας). Οδήγησαν επίσης και στον περιορισμό των αδικημάτων, που διερευνούνται, μόνο σε αυτά της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Γιατί πέρα από τα παραπάνω αδικήματα εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις για διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη και του αδικήματος της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ