Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Σπρώχνει» για ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Προσπαθεί ταυτόχρονα να διασωθεί σαν εφεδρεία του αστικού πολιτικού συστήματος

Να προχωρήσει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προτρέπει την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή της ότι η ίδια όχι μόνο δεν πρόκειται να την εμποδίσει να εφαρμόσει τα καταστροφικά μέτρα, αλλά θα τα στηρίξει στην πράξη, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Η φράση του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη«η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τι την εμποδίζει να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο;» δίνει το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή της έμπρακτης και ισχυρής συναίνεσης στα νέα βάρβαρα μέτρα, δίχως όμως να ψηφίσει «επί της αρχής» το μεσοπρόθεσμο, επιχειρώντας να διασωθεί ως εφεδρεία του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιδίδεται σε έναν ανούσιο και αποπροσανατολιστικό καυγά με την κυβέρνηση γύρω από το ζήτημα της ψήφισης ή μη του μεσοπρόθεσμου, αποφεύγοντας βέβαια οποιαδήποτε αρνητική αναφορά στα καταστροφικά για το λαό μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό. «Δηλαδή μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και θα φταίει η ΝΔ γι' αυτό;», αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επιδιώκοντας να απαντήσει στις πιέσεις που ασκούνται για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Χαρακτήρισε εκβιαστικό το δίλημμα «ή μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», επισημαίνοντας ότι «δεν ζητούν συναίνεση, ζητούν συνυπογραφή».

Δικαιολογώντας την επιλογή να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο επί της αρχής, επανέλαβε το γνωστό επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ ότι «δεν πρέπει όλοι να ταυτίζονται με το σημερινό αδιέξοδο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση για τη διάσωση του αστικού πολιτικού συστήματος». Στο πνεύμα αυτό ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου: «Κάποιος δεν πρέπει να υποδείξει άλλο δρόμο, αφού ο δρόμος που ακολουθείται ως τώρα δεν βγαίνει;».

Παράλληλα, συντηρεί τις αντιμνημονιακές κορόνες, επιδιώκοντας να προσεταιριστεί το «κίνημα στις πλατείες». Χαρακτηριστική, από την άποψη αυτή, η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος από τη μια χαρακτήρισε αφελές «να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες», αλλά από την άλλη έσπευσε να κλείσει πονηρά το μάτι στους αυτοαποκαλούμενους «αγανακτισμένους», λέγοντας ότι «όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι όλα αυτά (σ.σ. τα οξυμένα προβλήματά τους) οφείλονται στη λάθος οικονομική πολιτική, στα σκληρά, τα επαχθή μέτρα του μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ