Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φερέφωνο της κυβέρνησης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΠΑΣΚΕ βάλλει κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επαναλαμβάνοντας όμως τα ίδια γνωστά επιχειρήματα με τα οποία όχι μόνο θολώνει τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων, αλλά το χειρότερο φορτώνει στο λαό μερίδιο της ευθύνης «για να σωθεί η χώρα». Αναπαράγει δηλαδή με διαφορετική δοσολογία τον εκβιασμό της κυβέρνησης.

Ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ ότι τα μέτρα εκτός από «άδικα» είναι «άνισα» και «αναποτελεσματικά». Μόνο που τα μέτρα είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικά αλλά για το κεφάλαιο. Η ΠΑΣΚΕ δεν μπαίνει στον κόπο να δει τους ταξικούς διαχωρισμούς και πώς θα μπορούσε, αφού γι' αυτήν εργάτες και καπιταλιστές δεν είναι αντίπαλοι, αλλά «κοινωνικοί εταίροι».

Τάσσεται όχι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά των «γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων» και φωνασκεί περί «εκποίησης». Στην πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα συνεπής με το ρόλο της, αφού είναι αυτή που την προηγούμενη δεκαετία στήριξε τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα φωνάζει για την «ουρά», αλλά όχι για το βόδι που πουλήθηκε.

Καλεί την κυβέρνηση «να απαγκιστρωθεί από την αδιέξοδη πολιτική», δημιουργώντας νέες αυταπάτες στους εργαζόμενους και στο διά ταύτα ζητά «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» για «να σωθεί η χώρα». Λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής, αφού γι' αυτήν «όλοι» έχουν ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν, μαζί και οι εργαζόμενοι για να σώσουν τη χώρα. Τι άραγε διαφορετικό ζητάει η κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ