Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στον Καιάδα των μονοπωλίων

Κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καρατόμηση κοινωνικών δαπανών, απογείωση της φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων, «κούρεμα με την ψιλή» και για τα «κοινωνικά επιδόματα» κ.ά. μπαίνουν στην αντιλαϊκή ατζέντα για την αμέσως επόμενη περίοδο, στα πακέτα που βάζουν μπροστά η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Τα παραπάνω περιέχονται στις εκθέσεις τόσο από την πλευρά της Κομισιόν όσο και από το ΔΝΤ, που δημοσιοποιούν τις μέρες αυτές ενόψει της άφιξης των κλιμακίων τους στην Αθήνα. «Ερμηνεύοντας» και τις «δεσμεύσεις» τόσο της κυβέρνησης, όσο και των κομμάτων της - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. - σημειώνουν ότι δεν αφορούν μόνο στην τρέχουσα περίοδο αλλά και στην πολιτική που θα κλιμακώσουν και μετά τις εκλογές, με επίκεντρο «όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος», επίσης και τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την αδηφαγία των μονοπωλίων. «Ανοιχτό ζήτημα», για τους ίδιους, είναι μόνο οι τελικοί όροι στο «κούρεμα» του κρατικού χρέους, τα επιτόκια, η διάρκεια, το «δίκαιο» που θα διέπει την ανταλλαγή των ομολόγων, η διαδικασία καταστροφής υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων «τους» και τα νέα δάνεια, τα οποία και θα αξιοποιήσουν και στο νέο κύκλο απροκάλυπτων εκβιασμών και απειλών. Καθένας από την πλευρά του και όλοι μαζί από κοινού χυμάνε στο λαό, συνδιαμορφώνοντας τα αλλεπάλληλα μνημόνια και μέτρα, σε συνέχεια αυτών που ήδη εφαρμόζουν.

Οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη, την ικανότητα, την πείρα να τους κόψουν το βήχα, για να «εισπράξουν» το μόνο που τους πρέπει: Τη μαζική οργανωμένη λαϊκή άρνηση και ανυπακοή στα χαράτσια τους, για την αντεπίθεση, τη συνολική ρήξη, την ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ