Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Μαζική συμμετοχή και αγωνιστικός παλμός ενάντια στα χαράτσια

Μεγάλη η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου για τις επόμενες παρεμβάσεις ενάντια στα χαράτσια

Από την κινητοποίηση στα Πατήσια
Από την κινητοποίηση στα Πατήσια
Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, έξω από τις εφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ συνεχίζουν την πάλη τους ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, έδωσαν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής, απαντούν στο ξεζούμισμα του λαού που για λογαριασμό της πλουτοκρατίας επιβάλλει η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου». Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Δεκέμβρη στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται για την προστασία των ανέργων.

Σε κινητοποίηση έξω από την Κ' Εφορία της Αθήνας (Παλαμά και Γαλατσίου στα Πατήσια) προχώρησαν χτες το πρωί μαζικοί φορείς και τα παραρτήματα των συνδικάτων Πατησίων και Κυψέλης, καλώντας τους εργαζόμενους σε γενικευμένη και οργανωμένη άρνηση πληρωμής των εξοντωτικών χαρατσιών που επιβάλλονται στη λαϊκή οικογένεια.

Συγκεντρώθηκαν και έμειναν μπρος στην είσοδο της εφορίας για περίπου μιάμιση ώρα, άπλωσαν πανό («Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό»), φώναξαν συνθήματα («Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», «Οχι στα χαράσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Οχι στα χαράτσια και τις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές»), μοίρασαν ανακοινώσεις, διάβασαν σχετικό κάλεσμα όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

Κανένας μόνος τους

Στην Πετρούπολη
Στην Πετρούπολη
«Σήμερα κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του. Οργανωνόμαστε, κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε γειτονιά. Συγκεντρώνουμε τα χαράτσια καθημερινά στα γραφεία του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252) και τα επιστρέφουμε μαζικά στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ. Εμποδίζουμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς είσπραξης. Στήνουμε ομάδες περιφρούρησης σε κάθε λαϊκή γειτονιά ενάντια στις απόπειρες να κόψουν το ρεύμα και να αφαιρέσουν τα ρολόγια. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών που κόπηκε».

Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από τους προσερχόμενους στην εφορία και άλλους διερχόμενους. Μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις, άνοιξαν συζητήσεις, εκφράστηκε ενδιαφέρον για το πότε και πού θα γίνουν οι επόμενες παρεμβάσεις, πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι. Αλλωστε όπως αναφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται στο Στέκι, κάθε απόγευμα προσέρχονται εκεί μαζικά άνθρωποι του μόχθου που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, καταθέτουν εκεί το σχετικό ειδοποιητήριο για να επιστραφεί στη ΔΕΗ.

Στην Καλλιθέα, η ομώνυμη Λαϊκή Επιτροπή μαζί με την Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην Εφορία της Καλλιθέας. Με πανό που κρατούσαν μπροστά στην είσοδο που έγραφε «Να μην πληρώσει τα χαράτσια ο λαός. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια», φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και μοιράζοντας ανακοίνωση, καλούσαν το λαό να μην υποχωρήσει στην ανελέητη φοροληστεία της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ