Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία

Χιλιάδες στον αγώνα και χθες στις συγκεντρώσεις στις Εφορίες, στις πορείες και πικετοφορίες σε πόλεις της Β. Ελλάδας

Από την πορεία στον Εύοσμο

MotionTeam

Από την πορεία στον Εύοσμο
Την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), που μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ συναποφασίζει και υλοποιεί τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τσακίζοντας τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών, κατήγγειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν χθες το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το πρωί με συγκεντρώσεις στις Εφορίες και το απόγευμα με συλλαλητήρια, πορείες, πικετοφορίες και εξορμήσεις, αντήχησε από άκρη σε άκρη, από την Καστοριά μέχρι την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, στα αντεργατικά μέτρα και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 το πρωί ξεκίνησαν συγκεντρώσεις στις Εφορίες Τούμπας, Καλαμαριάς, Λεωφόρου Στρατού, Πλαστήρα και στη συνέχεια στις 12 έγιναν συγκεντρώσεις στις Εφορίες Αμπελοκήπων και στην Ε' Εφορία. Με πανό και συνθήματα απαίτησαν να καταργηθούν τα χαράτσια, να σταματήσει η μείωση μισθών και συντάξεων που φέρνουν απόγνωση και φτώχεια στο λαό.

Το απόγευμα με μαχητικά συλλαλητήρια και πορείες σάλπισαν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεση.

Στο συλλαλητήριο που έγινε στο πάρκο Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι, από τις γειτονιές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μίλησε ο Φώτης Μαρατζίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα, καθήκον του εργαζόμενου λαού, όρος επιβίωσης των εργατικών λαϊκών οικογενειών, είναι να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία και την οικονομία που κουμάντο θα κάνει ο λαός.

Από το Πάρκο του Αγίου Θεράποντα ξεκίνησε πορεία στις γειτονιές της ανατολικής Θεσσαλονίκης μέσω των κεντρικών οδών Μπότσαρη, Παπαναστασίου, Μαρτίου. Με συνθήματα όπως «όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», «καμία θυσία για την πλουτοκρατία, Μέτωπο λαέ για την εξουσία», μετέφεραν το κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Στο Δημαρχείο της Σταυρούπολης, συγκεντρώθηκε ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών. Από εκεί με μαχητική και μαζική πορεία και συνθήματα, μέσω κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Ευόσμου.

Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της ΔΕΗ. Πρωτοβουλία που για άλλη μια φορά βρήκε την ενεργό στήριξη του λαού της περιοχής, ο οποίος χρόνια τώρα βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις της φτώχειας και της υψηλής ανεργίας.

Στην Κατερίνη, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ