Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ: «Παρά τη βαριά φορολογία και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, κάποια πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Νοέμβριος έφερε μια μικρή αύξηση τζίρου σε ορισμένους κλάδους (...) Η προσωρινή αίσθηση σταθερότητος και σοβαρότητος που έφερε η πρωθυπουργία Παπαδήμου (...) έχει βοηθήσει σημαντικά (...) δικαιολογείται μια συγκρατημένη αισιοδοξία» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΚΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ: «Η κατάρρευση των εισπράξεων των εσόδων του Δημοσίου στο ενδεκάμηνο προοιωνίζεται και εκτροχιασμό του ελλείμματος (...) Η πηγή της ανησυχίας έγκειται στο γεγονός ότι τον περασμένο μήνα περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι πλήρωσαν δύο δόσεις των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, με την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (...) προκύπτει το συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων το 2012» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΣΑΠΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, ΠΛΟΥΜΙΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ (...) η... "μονοκατοικία" της κεντροαριστεράς. Θα 'χει τις απώλειες της αντιπαροχής... Μια "πολυκατοικία" με πολλά "διαμερίσματα"! (...) Χρειάζονται "νέες αφίξεις" και "νέες προσμείξεις" (...) νέα "πολιτικά υποκείμενα" να εμφανισθούν (...) μια υπεύθυνη Αριστερά, ικανή να αντισταθμίσει με το κύρος των ιδεών και της στάσης της μια φθίνουσα παραδοσιακή "κεντροαριστερά" (...) Δεν είναι απ' αυτή την άποψη καθόλου τυχαία η δημοσκοπική (προς το παρόν) έκρηξη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, (...) η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού περνάει και μέσα από το ΠΑΣΟΚ και από έξω (...) στην παρούσα συγκυρία, το "έξω" ίσως είναι πιο σημαντικό από το "μέσα"» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ: «Μια εντελώς διαφορετική Ευρώπη από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι τώρα θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια (...) θα σηματοδοτήσει την επιβολή μιας μακράς περιόδου λιτότητας, η οποία θα βρει και την τυπική "αναγνώρισή" της στον κανόνα του ισοσκελισμού των εθνικών προϋπολογισμών, που ο γαλλογερμανικός άξονας θέλει να ενσωματωθεί στα εθνικά Συντάγματα των χωρών της ευρωζώνης (...) θα αποτυπώνει τη μεταλλαγμένη Ευρώπη της δεκαετίας του 2010» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ