Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Επιβεβαίωσε τα ζόρια στην αστική διαχείριση της κρίσης

Προανήγγειλε τα χειρότερα για το λαό, κάνοντας λόγο για «υποχρεώσεις» που συνεπάγεται η παραμονή στο ευρώ

Υπερασπιζόμενος την αντιλαϊκό προϋπολογισμό της τρικομματικής κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ο Λ. Παπαδήμος κινδυνολόγησε απέναντι στο λαό λέγοντας ότι από την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων θα κριθεί το οικονομικό μέλλον της χώρας όχι για το 2012 αλλά για την «επόμενη 10ετία». Εμφάνισε την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη ως «το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό κεκτημένο» το οποίο - όπως είπε - δεν θα «χάσουμε απερίσκεπτα», αφού κατά τον πρωθυπουργό και κόντρα στην αυταπόδεικτη πραγματικότητα, η ένταξη στο ευρώ προσφέρει προστασία στην ασφάλεια της Ελλάδας και διασφαλίζει την ελληνική οικονομία.

Προαναγγέλλοντας τα χειρότερα για το λαό, έσπευσε να προσθέσει ότι η συμμετοχή στο ευρώ συνεπάγεται κανόνες και δεσμεύσεις που η χώρα πρέπει να τηρεί, και επιβεβαιώνοντας τα ζόρια στην αστική διαχείριση, είπε ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση δεν θα είναι εύκολη ή γρήγορη και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο δεν προσφέρει υπηρεσίες σε αυτήν την προσπάθεια. Συμπλήρωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 είναι δύσκολος και απευθυνόμενος στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, είπε ότι σήμερα δεν χρειάζονται αλληλοκατηγορίες για το παρελθόν και το ποιος φταίει για την κατάσταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το μέλλον σκιαμαχώντας για το παρελθόν.

Κατά τον πρωθυπουργό η κυβέρνησή του - που στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Ντ. Μπακογιάννη - εκφράζει την «ενότητα και την αποφασιστικότητα του λαού για την έξοδο από την κρίση», έξοδος που θα προκύψει μέσα από «σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά», ενώ εκφράζοντας την αντίθεσή του στις λαϊκές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι είναι «ήσσονος σημασίας» οι όποιες διαφωνίες «μπροστά στην σωτηρία της χώρας». Δηλαδή, τσάκισμα του λαού για να σωθεί το κεφάλαιο. Ο ίδιος ομολόγησε ότι και με τον προϋπολογισμό του 2012 θα ενταθούν οι πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και οι αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στον τομέα της υγείας - πρόνοιας, ενώ προσπάθησε ανέξοδα να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι δεν αναμένεται το 2013 να «συνεχιστεί η μείωση των μισθών και των συντάξεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ