Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντιλαϊκός ο απολογισμός της

Γ. Μανουσογιαννάκης: Με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής πάλης και την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Την κάθετη αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την πολιτική που εφαρμόζεται και στο επίπεδο της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ο απολογισμός της διοίκησης. Σημείωσαν ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ που εκφράζονται από το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «δε θυμηθήκαμε τώρα, προεκλογικά, τα προβλήματα του λαού, της νεολαίας. Τρία και μισό χρόνια, αυτά προσπαθούσαμε να αναδείξουμε και εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κυρίως, όμως, μαζί με το λαό, να αντιπαλέψουμε, να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Αυτό θα συνεχίσουμε ακούραστα, αποφασιστικά. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θέτει τις δυνάμεις της στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, της συμμαχίας όλων αυτών που έχουν συμφέρον από την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με στόχο μια εξουσία και οικονομία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας».

Μιλώντας εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γ. Μανουσογιαννάκης επεσήμανε πως ο περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός, «έκανε φιλότιμη προσπάθεια να εξωραΐσει τη δράση, τη λειτουργία της Περιφέρειας και μέσα από αυτό και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μία πολιτική που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και τους διαψεύδει» σημείωσε, καθώς «και από τον απολογισμό της Περιφέρειας προκύπτει ότι προώθησε την αντιλαϊκή πολιτική, ήταν στο πλάι της ΕΕ, της κυβέρνησης και απέναντι στο λαό».

Υπογράμμισε ότι «η Αττική έχει συσσωρευμένα προβλήματα, απόρροια της γενικής πολιτικής που, και η Περιφέρεια, βοήθησε να προωθηθεί. Με κυριότερα αυτά της ανεργίας, της φτώχειας, της υποαπασχόλησης, της ραγδαίας μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων, του λαού, τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί». Παράλληλα υπενθύμισε πως «η Διοικητική Μεταρρύθμιση, που εφαρμόστηκε με τον "Καλλικράτη", αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Παρά τις μουρμούρες κατά καιρούς για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν αμφισβήτησε αυτήν την πολιτική. Οταν δεν ήταν συμμέτοχος έκανε πως δεν καταλαβαίνει ή έβγαζε ανέξοδα ψηφίσματα, χωρίς να αντιδρά στα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κατάργηση ΕΟΠΥΥ, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις, διαθεσιμότητες, σφαγιασμός μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων λες και δεν αφορούσαν τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας της Αττικής. Καμία αντίδραση, καμία ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων. Απεναντίας προωθούσε προγράμματα και σχεδιασμούς που υπονόμευαν τα λαϊκά δικαιώματα».

Αναφερόμενος στις άλλες παρατάξεις που απαρτίζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και την πολιτική που άσκησαν αυτά τα 3,5 χρόνια σημείωσε ότι: Η παράταξη της ΝΔ στήριξε την κυβερνητική πολιτική και συμπορεύτηκε με τη διοίκηση της Περιφέρειας στα σημαντικότερα ζητήματα, ενώ «οι παρατάξεις της μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Αρμα Πολιτών), κινούμενες αυστηρά μέσα στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικούσαν το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή και επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δε στήριξαν τις προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Συμφώνησαν με τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, διαφώνησαν με τις προτάσεις μας για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όταν συζητούσαμε το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, καταψήφισαν την πρότασή μας για κατάργηση των διοδίων, προτείνοντας να μην αυξηθούν ή να μην υπάρχουν διόδια εντός Αττικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα έργα υποδομής πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα(2024-01-16 00:00:00.0)
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα...(2022-08-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πρακτική των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης(2020-07-28 00:00:00.0)
Κοινωνική πολιτική με εταιρείες(2015-05-13 00:00:00.0)
«Αντιμνημονιακοί» και «μνημονιακοί» ψήφισαν μαζί τον προϋπολογισμό(2014-11-22 00:00:00.0)
Υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική με νέες παραδόσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες(2014-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ