Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ζυμώσεις για περαιτέρω ομοσπονδιοποίηση

Υπέρμαχος της παραπέρα ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ, με ενδυνάμωση των κεντρικών μηχανισμών της προς ενίσχυση τμημάτων του ευρωενωσιακού μεγάλου κεφαλαίου στον ανταγωνισμό τους με άλλα μονοπώλια, εμφανίστηκε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετέχοντας ως βασικός ομιλητής σε διεθνές Συνέδριο για το «μέλλον της Ευρώπης», που συνδιοργάνωσαν στη Βοστόνη τα πανεπιστήμια Harvard και Tufts.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Fletcher, James Stavridis, κ.ά.

Ο Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι «η πρόκληση για την Ευρώπη είναι αμιγώς πολιτική» και «κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα». Διευκρίνισε ότι «η πρόκληση σήμερα είναι να χτίσουμε ένα πολιτικό οικοδόμημα που θα αποτελεί απότοκο της ιστορικής αναγκαιότητας, η οποία προκύπτει από την παραδοχή ότι τα έθνη κράτη δεν μπορούν πια από μόνα τους να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους προς τους πολίτες». Παραπέρα, χαρακτήρισε ζητούμενο «ένα νέο Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη, που να οδηγεί στο ιστορικά αναπόφευκτο, την ίδρυση του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Κράτους, με πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση της θέσης της Ευρώπης και της επιρροής της στον κόσμο». «Δεν είναι η αποτυχία του ευρωπαϊκού ιδεώδους που οδήγησε στην κρίση αλλά η απουσία πολιτικής βούλησης και οράματος. Η Ευρώπη δεν απέτυχε. Τα έθνη κράτη και οι πολιτικές ελίτ απέτυχαν», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ