Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΑΣΦΥΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
με κυβερνητική κάλυψη

Προκλητικά οι αρμόδιοι αποσιωπούν συγκεκριμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και δε δημοσιοποιούν άλλες, παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς τους νόμους

Ασπίδα προστασίας για τους μεγάλους φοροφυγάδες έχουν γίνει πλέον οι "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ, που εμμένουν στην πολιτική φορολογικής ασφυξίας του λαού και φοροασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" οι κυβερνητικοί αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν καταχωνιάσει στα πιο απόμακρα συρτάρια τους συγκεκριμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Σε καιρούς που πολλαπλασιάζονται οι φόροι για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και κλιμακώνεται συνολικά η φορομπηχτική πολιτική για μισθοσυντήρητους, συνταξιούχους και άλλους εργαζόμενους, η κυβερνητική εύνοια έναντι των επωνύμων μεγαλοφοροφυγάδων ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης και της ανοιχτής κοροϊδίας σε βάρος του λαού.

Η πρόκληση μάλιστα φτάνει σε τέτοιο σημείο, που οι κυβερνώντες να μην διστάζουν ακόμα και μπροστά στην παραβίαση των δικών τους νόμων. Ενδεικτική από αυτή την άποψη είναι τόσο η μη δημοσιοποίηση - όπως προβλέπει ο νόμος - περιπτώσεων φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν το 1997, όσο και η αποσιώπηση παλιότερων περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων κρύβει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται γνωστή βιομηχανία γαλακτοκομικών, εταιρία που προμηθεύει τον ελληνικό στρατό με οπλικά συστήματα και άλλο πολεμικό υλικό, μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, μεγάλο εμπορικό κατάστημα κλπ.


ΣΕΛ.  12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ