Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο «ΚΑΛΟΣ» ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ... «Ενας σύντομος και επιτυχής πόλεμος κατά του Ιράκ είναι προτιμότερος για την την αμερικανική οικονομία φέτος από το να μη γίνει καθόλου πόλεμος. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έκθεση του βρετανικού Institute of Directors (IOD), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα... Η μελέτη του IOD εξετάζει έξι σενάρια πολέμου. Το πιο πιθανό είναι ένας σύντομος και επιτυχής για τις ΗΠΑ πόλεμος που θα συνοδευτεί με αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ... Οι εξελίξεις αυτές θα συντελέσουν σε ανάπτυξη 2,9% για την αμερικανική οικονομία και ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά 5%» (Μπάμπης Μιχάλης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... «Οι εκπρόσωποι από τον κόσμο των επιχειρήσεων εξέφρασαν από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ (σ.σ. του Νταβός) την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να παραταθεί ο πόλεμος πέρα από τα χρονοδιαγράμματα που έχει επεξεργαστεί το αμερικανικό Πεντάγωνο» (Αλ. Καψύλης - «ΒΗΜΑ»).

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ... «Τις επιπτώσεις του πολέμου στον Κόλπο (όποτε και αν τον ξεκινήσουν οι Αμερικανοί) στην ελληνική οικονομία ανέλυσε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη: η αναζωπύρωση του πληθωρισμού, η διεύρυνση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, η πτώση της κατανάλωσης και ο φόβος νέκρωσης της αγοράς, η μείωση των ιδιωτικών καταθέσεων, η τουριστική τελμάτωση και η ματαίωση υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων θα έρθουν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της γεωπολιτικής αστάθειας που θα προκύψει στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο...» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... «Στις συνθήκες αυτές εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν πολλές: Είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει με θάρρος σε ριζικές τομές στον δημόσιο τομέα, για να μειωθούν οι σπατάλες, να αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι και να ενισχυθούν οι παραγωγικές επενδύσεις, είτε σε λίγους μήνες από τώρα - και ενώ θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, θα υποχρεωθεί να πάρει πρόσθετα διορθωτικά μέτρα με υψηλό ασφαλώς πολιτικό κόστος!» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ