Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επί δεξιά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ της πολιτικής ουσίας της πρόσφατης αναθεώρησης του Συντάγματος ήταν η χτεσινή δήλωση του Χρήστου Πρωτόπαππα για το ασυμβίβαστο των βουλευτών και την καταψήφιση του σχετικού νομοθετήματος. Εκανε έκκληση πειθαρχίας στους ...βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Προς τα δεξιά ήταν η αναθεώρηση του Συντάγματος, στη Νέα Δημοκρατία στηρίχτηκε το ΠΑΣΟΚ για να την κάνει και τώρα - λογικό είναι από την πλευρά τους - ζητάει βοήθεια. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να μην υπερθεματίζουν διάφοροι για τη συνταγματική τους προσήλωση.

Τώρα, αν θα πιάσουν τόπο οι εκκλήσεις Πρωτόπαππα και γενικώς οι εκκλήσεις και επαφές της κυβέρνησης, αυτό θα το μάθουμε σύντομα και υποθέτουμε εξίσου εντυπωσιακά όπως χτες.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ανεξάρτητη αρχή» γεννήθηκε και τοποθετήθηκε στο «πάνθεον» των ανάλογων οργανισμών που ξεφυτρώνουν με αποφάσεις της Βουλής τα τελευταία χρόνια: Αυτή του ελέγχου του απορρήτου των επικοινωνιών. Δυστυχώς, έχουμε κάθε λόγο να δυσπιστούμε για το αν δώσει τις οποιεσδήποτε λύσεις.

Οχι τίποτε άλλο μα στο συγκεκριμένο «πεδίο δραστηριοτήτων» εμπλέκονται από το ΕΣΕΛΟΝ και το ΝΑΤΟ μέχρι τα κάθε λογής στεγανά των εγχώριων «αθώων» υπηρεσιών μας. Λέτε, έτσι εύκολα να βγάζει κανείς άκρη. Αλλωστε, η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά καλά δείγματα μας έχει δώσει στο συγκεκριμένο τομέα.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ και ...τέταρτο «Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης», εκτιμά ο υφυπουργός Χρήστος Πάχτας, και πολλά ήταν τα «τρωκτικά» που ...ανατρίχιασαν στο άκουσμα και ακόνισαν τα δόντια και τα νύχια τους.

Οποιος, φυσικά, από τους υπόλοιπους ...κανονικούς πολίτες το άκουσε απλά μειδίασε γιατί γνωρίζει φυσικά τι σημαίνουν όλα αυτά τα «πακέτα». Και σίγουρα δε σημαίνουν απολύτως τίποτε για την καθημερινότητά του.


Γρηγοριάδης Κώστας

Προειδοποιούμε, όμως, και τα «τρωκτικά», να μην ακονίζουν και πολύ τα δόντια τους... Ακόμη κι αν υπάρξει τέταρτο πακέτο, θα αφορά στις 25 πλέον χώρες-μέλη της ΕΕ και πρωτίστως στις 10 καινούριες, αφού εκεί εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον των «επενδυτών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ