Κυριακή 13 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Μας ενώνει ο αγώνας ενάντια στο καπιταλισμό

Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μενιδίου για τη διεθνιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ

Η μεγάλη συμβολή που διαδραματίζει το ΚΚΕ στο παγκόσμιο προοδευτικό κομμουνιστικό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με τη σταθερή γραμμή της ταξικής πάλης που ακολουθεί, εκφράστηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα από τους εκπροσώπους έξι κομμουνιστικών και αδερφών κομμάτων, τα οποία συμμετείχαν στη διεθνιστική εκδήλωση της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου, Λιοσίων, Ζεφυρίου και Βόρειων χωριών.

Μέλη, φίλοι, οπαδοί του Κόμματος, αλλά και εκπρόσωποι μαζικών φορέων, όπως ο δήμαρχος Μενιδίου Σπ. Στριφτός, ο Α. Καραβούλιας, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ Δυτικής Αττικής, νομαρχιακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Μενιδίου και καταχειροκρότησαν τους εκπροσώπους των ξένων αντιπροσωπειών.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής ο Μ. Αλεξίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η συμμετοχή 80 αντιπροσωπειών στο συνέδριο δείχνει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για συντονισμό και κοινή δράση των κομμουνιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι χαιρετισμοί ξεκίνησαν με τον Βίκτορα Γιούρκι, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, ο οποίος ανέφερε ότι η συμμετοχή των 80 αντιπροσωπειών στο Συνέδριο δείχνει πόσο πολύ εκτιμούν και σέβονται το ΚΚΕ. Μπορεί, τόνισε, να έχουμε γεωγραφικές, γλωσσικές και άλλες διαφορές, μας ενώνει όμως ο ταξικός αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό.

Ο Αλί Μπουλζέν από το Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό επισήμανε ότι το ΚΚΕ είναι προσηλωμένο στο μαρξισμό - λενινισμό και μετά την αντεπανάσταση εντείνει τη δραστηριότητά του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ.

Η Ιζάρκο Αβέρικο από το Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας σημείωσε ότι το ΚΚΕ παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας μας, αλλά και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, παλεύοντας για τη συσπείρωση σε αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Στη συνέχεια διάβασε μήνυμα της ΚΕ του κόμματός της για την επέτειο ενός χρόνου από τη «βελούδινη επανάσταση» στη Γεωργία.

Ο Βράνισλαβ Κιτάνοβιτς από το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλη επαναστατική εμπειρία και τα τελευταία χρόνια αποτελεί από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Επίσης, συμπλήρωσε ότι παρά την προσωρινή υποχώρηση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, ο 21ος αιώνας θα είναι αυτός της νίκης των σοσιαλιστικών δυνάμεων.

Ο Μπότουιν Ντέκερ από το Εργατικό Κόμμα Βελγίου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στη χώρα του, προσθέτοντας ότι από την εποχή της αντεπανάστασης η αυθάδεια των καπιταλιστών δεν έχει όρια. Επίσης, σχετικά με την ενότητα των κομμουνιστών τόνισε ότι πρέπει και μπορούμε να σφυρηλατήσουμε δυνατά κομμουνιστικά κόμματα που θα δώσουν τη μάχη της ταξικής πάλης.

Η Ταμίλα Γιάπροβα από την Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας περιέγραψε την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι καπιταλιστές στη χώρα της. Μάλιστα, υπενθυμίζοντας την επέτειο σε λίγο καιρό της νίκης ενάντια στο γερμανικό φασισμό τόνισε ότι δε θα αργήσει η εποχή που θα γιορτάσουμε και τη νίκη του σοσιαλισμού.

Τέλος, ο Βλαδίμηρος Τολσκόβιτς από το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης σημείωσε ότι παρά την προδοτική αντεπανάσταση συνεχίζουμε μαζί στο μαρξιστικό - λενινιστικό δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ