Κυριακή 13 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Δυναμικά μπροστά

Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ αναμενόταν χτες βράδυ να ολοκληρώσει τις εργασίες του με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Ολόκληρο το Κόμμα συζήτησε συλλογικά, δημιουργικά, δημοκρατικά, και στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στο ίδιο το Συνέδριο, ώστε οι ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις να αποτελούν ένα αποτελεσματικό όπλο για την εξασφάλιση του στόχου: «ΚΚΕ ισχυρό, για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό».

Απ' αυτήν τη στέρεη αφετηρία ξεκινούν, με νέα ορμή και δύναμη, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες την υλοποίηση των Αποφάσεων και των Καθηκόντων του Συνεδρίου.

Είναι δική μας η απόφαση να εκδηλωθεί από αύριο κιόλας η κομμουνιστική προσπάθεια και διάθεση για να αναβαθμιστεί το επίπεδο της καθοδηγητικής δουλιάς, να προσανατολιστεί πιο εύστοχα η δράση στα λαϊκά προβλήματα, στη δράση για τη λαϊκή συμμαχία, στην υπόθεση του σοσιαλισμού, με επίκεντρο την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα. Να κατακτάμε την ικανότητα να δρούμε καθένας στον τομέα ευθύνης του και όλοι μαζί, συλλογικά, να εξασφαλίζουμε την ενιαία δράση για την προώθηση της πολιτικής μας, με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε μέτωπο πάλης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Αποφάσεων και των Στόχων του 17ου Συνεδρίου.

Σήμερα στο «Ρ» παρουσιάζουμε την τελική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, στο κλείσιμο των εργασιών του 17ου Συνεδρίου, την ταυτότητα του Συνεδρίου, καθώς και τις διεθνιστικές εκδηλώσεις Κομματικών Οργανώσεων με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από διάφορες χώρες, που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ