Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την 188η επέτειο της επανάστασης του 1821

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για την 188η επέτειο της επανάστασης του 1821, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«

Το δίδαγμα της επανάστασης του 1821, που παραμένει επίκαιρο, είναι ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός και η αυτοθυσία χιλιάδων και χιλιάδων απλών ανθρώπων. Είναι ότι ο ξεσηκωμός του 1821, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τότε που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ωρίμασαν και ο λαός απέκτησε με την πείρα του εμπιστοσύνη στον αγώνα του, αντιλήφθηκε το μέγεθος της δύναμης που έχει.

Εκείνα τα χρόνια η αστική τάξη ήταν τάξη ανερχόμενη. Γι' αυτό και ηγήθηκε της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης που είχε αστικό περιεχόμενο. Εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα έχει γίνει αντιδραστική. Πρωτοποριακή δύναμη της εποχής μας είναι η εργατική τάξη. Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων που το υπηρετούν. Να εκφράσουν την πιο αποφασιστική δράση - απειθαρχία στην ΕΕ, να καταδικάσουν τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Ο λαός μας μπορεί με την αντιιμπεριαλιστική συμμαχία του να μην πληρώσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο στο μέλλον που του ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ