Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ
Βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές άδειες στην ΤΕΜΠΟ, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι Κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Την ανασφάλεια για το μέλλον τους βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ. Ηδη η διοίκηση του εργοστασίου προχωρά σε απολύσεις με τη λογική παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Το μήνα Φλεβάρη απολύθηκαν 48 εργαζόμενοι, ενώ μέχρι το τέλος Μάρτη θα απολυθούν άλλοι 20. Στόχος της εργοδοσίας είναι μέχρι το τέλος του 2009 να μειώσει το προσωπικό από 460 στους 372. Παράλληλα συνδυάζει τη μείωση παραγωγής με την υποχρεωτική άδεια των εργαζομένων. Για το μήνα Φλεβάρη περίπου 110 εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν και πήραν υποχρεωτικά 6 μέρες από την άδειά τους και οι υπόλοιποι από τρεις μέρες. Για το μήνα Μάρτη η διοίκηση ζητά από τους εργαζόμενους να βγουν σε υποχρεωτική άδεια άλλες τρεις μέρες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση ώστε

- Να γίνει άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και να μην επεκταθούν οι απολύσεις.

- Να σταματήσει η εργοδοσία της ΤΕΜΠΟ να απειλεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην πλήρη σταθερή και μόνιμη εργασία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ