Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΤ 2274):

Στην Καλαμαριά, σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την απόφαση του Δήμου, να αποχαρακτηριστεί χώρος που προορίζεται για την ανέγερση νηπιαγωγείου μεταξύ των οδών Ιπποκράτους - Θουκυδίδου και Εμμ. Παππά, προκειμένου να μετατραπεί σε οικοδομήσιμο, αντί να απαλλοτριωθεί και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες με ευθύνη του Δημοσίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής υπέβαλαν ένσταση στην απόφαση του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και ζητούν να μην υπάρξει αλλαγή χρήσης. Ο χώρος θεωρείται απαραίτητος για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής για προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη της Καλαμαριάς, ενώ το πλησιέστερο νηπιαγωγείο βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση:

  • Για την ακύρωση του αποχαρακτηρισμού του χώρου.
  • Για την κατοχύρωσή του ως κοινόχρηστου και κοινωνικού χαρακτήρα, που προορίζεται για την ανέγερση νηπιαγωγείου δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη μεταβίβασή του στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με νόμιμη αποζημίωση των σημερινών ιδιοκτητών.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εδώ και αρκετούς μήνες εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ψυχικής υγιεινής (Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου) και βοήθειας σε ηλικιωμένους («Βοήθεια στο Σπίτι») παραμένουν απλήρωτοι. Σημειωτέον ότι και στις δύο περιπτώσεις εμπλέκονται ΝΠΙΔ με τη μορφή εταιρειών «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και υποβάθμιση αναγκαίων υπηρεσιών για ανθρώπους που τις έχουν μεγάλη ανάγκη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
  • Εως πότε ζωτικής φύσης κοινωνικές υπηρεσίες θα παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς με ευκαιριακές χρηματοδοτήσεις από κάθε λογής «προγράμματα», αντί να παρέχονται από το Δημόσιο με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενισχύσουμε τη μοναδική δύναμη σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική(2023-09-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής(2020-06-24 00:00:00.0)
Είναι απαίτηση η ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής(2019-05-30 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για το πιλοτικό πρόγραμμα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία(2017-03-16 00:00:00.0)
Πώς βλέπουμε την προσχολική αγωγή(2008-09-14 00:00:00.0)
Το κράτος πρέπει να είναι υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς(2002-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ