Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Φτώχια, αναταραχή, ακόμη και πόλεμο βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν δεν ληφθούν τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης (...) Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο τον Ντομινίκ Στρος - Καν είναι το ενδεχόμενο η κρίση να περάσει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οπως είπε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έριχνε και πάλι στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και απειλώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θρυαλλίδα πολέμων, τόνισε» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: «Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι το ΚΚΕ "δεν θέλει εκλογές, δεν θέλει δημοκρατία, δεν θέλει ελευθεροτυπία, δεν θέλει ελεύθερες επιχειρήσεις, θέλει "σταλινισμό"» (η υπενθύμιση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΙ»: «Η απόφαση του ΚΚΕ (...) επικυρώνει με τον πιο επίσημο τρόπο το πρώτο από τα τρία Σ που το χαρακτηρίζουν, εκείνο του Σταλινισμού. Και αυτό το Σ συνδέεται μια χαρά με το δεύτερο Σ, εκείνο του Σεχταρισμού του ΚΚΕ (...) το τρίτο και χειρότερο Σ, εκείνο του Συντηρητισμού» (ο Γ. Ρούσης, επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΡΕΜΕ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Πρωινό συναντήσεων χτες στο Παρίσι για τον Αλέξη Τσίπρα (...) κουβέντα έγινε (...) και γύρω από την ιδέα να υποστηρίξει η ευρωπαϊκή Αριστερά έναν δικό της υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν - ας πούμε, τον "κόκκινο Οσκαρ" Λαφοντέν» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: «Μείωση ρεκόρ των εμπορικών συναλλαγών, η μεγαλύτερη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προβλέπεται για τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί κατά 9%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου (WTO). Στην έκθεση του WTO, η υποχώρηση του παγκόσμιου εμπορίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008 χαρακτηρίζεται δραματική» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ