Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του με κατάργηση όλων των διοδίων

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τα διόδια στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Αντώνης Σκυλλάκος και Αχιλλέας Κανταρτζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπείς στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών, τα τελευταία χρόνια, έχουν εκχωρήσει σταδιακά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της χώρας.

Αυτό συμβαίνει και στη Λεπτοκαρυά στο Νομό Πιερίας, όπου σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας των διοδίων, από τη μια να αυξήσει το τέλος από 2.20 σε 2.30 ευρώ και, από την άλλη, να τα θέσει σε εφαρμογή και από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου.

Πλέον, σύμφωνα με τους κατοίκους, με τα νέα διόδια, η Κατερίνη θα μπει σε κλοιό, αφού, εκτός από τα διόδια τα οποία χρεώνονται και στις δύο κατευθύνσεις και θα προκαλέσουν σαφή επιβάρυνση στο εισόδημά τους, ταυτόχρονα στον αυτοκινητόδρομο Λεπτοκαρυάς - Αιγινίου, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία και άλλα διόδια.

Οι υποσχέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ολοκλήρωση των παράπλευρων βοηθητικών οδών, μέσω των οποίων οι κάτοικοι του νομού θα μπορούσαν να μετακινούνται εντός των ορίων του χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό και οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών να παρακάμπτουν τα διόδια χρησιμοποιώντας το επαρχιακό δίκτυο, δεν έλυσαν το πρόβλημα, καθώς κανένα από τα απαιτούμενα υποστηρικτικά έργα δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται.

Θεωρώντας ότι οι δρόμοι και οι μεταφορές αποτελούν δημόσια περιουσία κοινωνικού χαρακτήρα, αφού η κατασκευή τους έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού μέσω της φορολογίας και ότι είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και για τη χρήση τους:

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του οδικού δικτύου της χώρας με κατάργηση όλων των διοδίων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ