Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίνουν μπόνους από τα κλεμμένα των εργατών

Από την Αλ. Παπαρήγα ζητήθηκε να σχολιάσει την πριμοδότηση από τον διοικητή του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη, 1.000 και πλέον στελεχών του Οργανισμού με 30% πλασματικά προσθετικά στο μισθό τους, τη στιγμή που ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει προβλήματα. Τόνισε:

«Βασική γραμμή του συστήματος σήμερα είναι να μη δίνονται κάποια χρήματα στους εργαζόμενους, αλλά να δίνονται επιλεκτικά σε κάποιους, ως μπόνους, ως πριμ, και πετυχαίνουν μ' αυτό το πράγμα δύο στόχους:

Ο ένας στόχος είναι να διαμορφώσουν μία ισχυρή, εργατική αριστοκρατία, η οποία είναι πάντα χρήσιμη στα κόμματα εξουσίας, τα συντηρητικά και στην εργοδοσία. Και, δεύτερον, είναι να μη θεμελιώνουν δικαιώματα συλλογικά και συνολικά.

Με την ευκαιρία θέλω να πω γι' αυτό το περίφημο μπόνους που σκέφτονται να μοιράσουν οι τραπεζίτες στους τραπεζοϋπαλλήλους με αντιστάθμισμα να καταργηθεί η συλλογική σύμβαση.

Πρώτα πρώτα, οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν την έννοια μπόνους; Αφού τους ληστεύουν τους εργαζόμενους, έστω και αν έχουν μεγαλύτερο μισθό από τους εργοστασιακούς εργάτες. Δηλαδή, με ληστεύεις και μου δίνεις ένα μέρος από τη ληστεία με τη μορφή μπόνους, δηλαδή μου κάνεις δώρο, και είμαι υποχρεωμένος απέναντί σου, και πρέπει να σου φιλάω τα χέρια;

Ε, λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Εμείς ζητάμε αυξήσεις για όλους και ως θεμελιωμένο συλλογικό δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ