Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Η συμπαράταξη του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και προσωπικοτήτων του Περιστερίου, αποτελεί την εγγύηση για την πάλη ενάντια στις αντιδραστικές επιλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Αυτοδιοίκηση ριζικά διαφορετική από τη σημερινή. Δε δηλώνουμε ανεξάρτητοι, είμαστε ενταγμένοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, των απόμαχων της δουλιάς».

Αυτό το πολιτικό μήνυμα έστειλαν την Κυριακή το πρωί, με τις ομιλίες τους οι υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής, σε συγκέντρωση που έγινε στο «ΚΥΒΕ» Περιστερίου και στην οποία τονίστηκε η συμπαράταξη του ΚΚΕ, με το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και προσωπικότητες της πόλης σ' αυτές τις εκλογές.

Στην κατάμεστη αίθουσα, πρώτος πήρε το λόγο ο επικεφαλής της ΠΑΣΥ, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου Παναγιώτης Σοφός, ο οποίος τόνισε:«Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός του Περιστερίου δε θα απομονώσει τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές από τη γενικότερη πολιτική». Οι εκλογές στην ΤΑ, συνέχισε, «δίνουν τη δυνατότητα στις λαϊκές δυνάμεις να απεγκλωβιστούν μαζικά από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να τα αποδυναμώσουν εκλογικά και σε τοπικό επίπεδο. Τα λαϊκά στρώματα του Περιστερίου - υπογράμμισε - πρέπει να δώσουν απάντηση στηρίζοντας αποφασιστικά την ΠΑΣΥ, που αγωνίζεται μαζί με το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα ενάντια στις αντιδραστικές επιλογές στην ΤΑ, που αντιπαλεύουν την πολιτική των εκπροσώπων του δικομματισμού στο Περιστέρι Κ. Παχατουρίδη και Κ. Λαλένη».

Ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου
Ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου
Από την πλευρά του, ο Σπύρος Χαλβατζής, επισήμανε: «Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, που αποφάσισαν να συστρατευτούν στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, προχώρησαν σε μια συμφωνία που έρχεται από την κοινή δράση στα λαϊκά κινήματα. Οσο πιο ισχυροί είμαστε την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής, «τόσο πιο πολλά στηρίγματα θα αποκτήσει ο λαός στην πάλη του για σταθερή και μόνιμη δουλιά, για εισοδήματα και συντάξεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Περισσότεροι που θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης».

Ο Πολύβιος Τσίρκας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και επικεφαλής της «Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης Περιστερίου», που συμμετέχει στο συνδυασμό της ΠΑΣΥ, υπογράμμισε ότι «η πολιτική του ΔΗΚΚΙ μετά το 2ο Συνέδριό του, είναι πια ξεκάθαρη και κινείται αταλάντευτα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης, της συμπαράταξης, της συνεργασίας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό». Καλούμε το λαό - συμπλήρωσε - να «μην συμπαραταχτεί με τους δυνάστες του, με αυτούς που τον οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση».

Ο Χρήστος Μαργανέλης από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, τόνισε ότι «εμείς που συγκροτούμε την ΠΑΣΥ που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πανελλαδικά στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ, είμαστε οι άνθρωποι που έχουμε συναντηθεί στους αγώνες, που αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και προωθούν η κυβέρνηση και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Στην εκδήλωση επίσης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νάος, ενώ παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων του Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ