Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
«Να αισθανθούν τη λαϊκή αγανάκτηση»

Συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, διοργάνωσε η Δημοτική Ενωτική Κίνηση

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση.
Μήνυμα αντίστασης και ελπίδας δόθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Κυριακή το πρωί, που διοργάνωσε η παράταξη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Χαϊδαρίου θα εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους «ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως έγραφε και το πανό της συγκέντρωσης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ο Δ. Γόντικας, εξαρχής σημείωσε την ανάγκη να πληγούν στις επερχόμενες εκλογές οι δυνάμεις του δικομματισμού. «Οσο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διατηρούν πλειοψηφίες, δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική για το λαό», είπε χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα, σημείωσε, του τρόπου που αντιμετώπισαν και τα δύο κόμματα την απεργία των ναυτεργατών. «Πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δεχτούν πλήγμα. Να αισθανθούν τη λαϊκή αγανάκτηση», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, γίνεται απόπειρα αύξησης των ορίων της συντάξιμης ηλικίας, καθώς και μείωσης των συντάξεων. «Προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι ένα ελληνικό φαινόμενο. Στη Γερμανία, όμως, πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που αυξάνει τα όρια σύνταξης στα 67 χρόνια! Ολα αυτά ξεκινούν από τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε το παράδειγμα της Γαλλίας: Με νόμο ζητούν από τους νέους να δουλεύουν με ανασφάλιστη εργασία, με σκοπό να «αντιμετωπιστεί» η ανεργία. «Τα ίδια δεν είχε ζητήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν από δύο χρόνια;» τόνισε.

«Αντίσταση ενάντια σε αντιλαϊκές επιλογές της ΤΑ», ήταν το σύνθημα της προχτεσινής εκδήλωσης. (Στο βήμα ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).
«Αντίσταση ενάντια σε αντιλαϊκές επιλογές της ΤΑ», ήταν το σύνθημα της προχτεσινής εκδήλωσης. (Στο βήμα ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).
Ο Δ. Γόντικας, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, και με αφορμή το θάνατο του Σλ. Μιλόσεβιτς, να καταδικάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για τη στάση που έχουν κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθηνών με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. «Στηρίζουμε», είπε εξαρχής, «αγωνιστικούς συνδυασμούς που, μαζί με το κίνημα θα προσπαθήσουν να αντιπαλέψουν μια πολιτική που ακολουθείται όλο και πιο έντονα, με το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, τα τελευταία χρόνια». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για το ρόλο του κράτους και είπε ότι «σήμερα, το αστικό κράτος, δε σέβεται ούτε τους δικούς του θεσμούς». Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, ανέφερε τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε μέρος του κρατικού μηχανισμού και τις ιδιωτικοποιήσεις Παιδείας και Υγείας.

Ο Λάμπρος Βλάχος, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνάμεις του ΣΥΝ και είπε: «Κανένας ψήφος αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου, εργαζόμενου, να μη χαριστεί στο Συνασπισμό. Ηδη - συμπλήρωσε - έχει συμφωνήσει σε 15 νομαρχίες για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων, την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων κλπ., τονίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κράτος.

Ο Μιχάλης Σελέκος, εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου, επισήμανε: «Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές σε μια κρίσιμη περίοδο που σημαδεύεται από μια συνολική επίθεση κατά των κατακτήσεων των εργαζομένων, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε μια εποχή ωμών επεμβάσεων και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών».

Σύντομο χαιρετισμό, απηύθυνε και ο Κώστας Ιωακειμίδης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος τόνισε πως είναι στο χέρι των εργαζομένων «να ανατρέψουν τους σημερινούς συσχετισμούς, δημιουργώντας άλλους, και στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ