Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πλυντήριο για τους ιμπεριαλιστές το Δικαστήριο της Χάγης

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε εισηγητικά το παρακάτω σχόλιο για το θάνατο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς:

«Πριν μπω στο θέμα για το οποίο σας έχουμε καλέσει, νιώθω την ανάγκη εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας να κάνω ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με το θάνατο - για μας δολοφονία - του Μιλόσεβιτς. Φαίνεται δεν τον ήθελαν ζωντανό, ανεξάρτητα από τα αίτια του θανάτου.

Ας βγουν συμπεράσματα γι' αυτό το περίφημο Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πλυντήριο για τους ιμπεριαλιστές, γι' αυτούς που έχουν εξαπολύσει πολέμους. Ομως, για μας υπάρχει ένα άλλο ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό, ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορούσε να έχει κανείς για τον Μιλόσεβιτς ή για την πολιτική που ακολουθούνταν στη Γιουγκοσλαβία. Εχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα.

Εδώ και 2 μέρες - λέτε και υπάρχει μια πηγή που κατευθύνει την προπαγάνδα - διαπιστώνουμε το εξής ζήτημα. Η πλειοψηφία αυτών που σχολιάζουν το θάνατο του Μιλόσεβιτς, είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, λένε με ένα στόμα και μια φωνή πως: "Βαρύνεται, είναι ένοχος για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και για τον πόλεμο". Αυτό πάει πάρα πολύ. Ανεξάρτητα από τις όποιες παρατηρήσεις μπορεί να κάνει κανείς.

Ειλικρινά, επιτρέψτε μου να σας πω τι σκέφτηκα ακούγοντας τόσες φορές αυτό το ίδιο και το ίδιο μοτίβο. Οτι ίσως δεν είναι υπερβολή σε λίγα χρόνια να υπάρξουν ελαφρυντικά για τον Χίτλερ, για τον Μουσολίνι, για τον Φράνκο, για τον Σαλαζάρ, για τον Παπαδόπουλο. Διότι εδώ πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Και ειλικρινά, παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε να νιώσουμε έκπληξη, εγώ τουλάχιστον λυπήθηκα πάρα πολύ για την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Συνασπισμός.

Υστερα από 7 χρόνια κινείται σε αυτό το μοτίβο, η ενοχή του Μιλόσεβιτς. Και μια απαλή και προσεκτική κριτική για το Δικαστήριο της Χάγης, που το μόνο το οποίο προσάπτει είναι η μονομέρεια, λέτε κι αυτό είναι το ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ