Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φιέστα κόντρα στη φιέστα

Με ανάλογη κακόγουστη φιέστα ετοιμάζεται πυρετωδώς η ηγεσία της ΝΔ να απαντήσει στις "εντυπώσεις" που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ από την Καλλιθέα. Γι' αυτό έχει σημάνει συναγερμός στη Ρηγίλλης για τη συγκέντρωση την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον Κ. Καραμανλή.

Παρόλο που η ηγεσία της ΝΔ θέλει να παρουσιάσει μια, εξίσου τουλάχιστον,"πετυχημένη" συγκέντρωση με το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, θέλει να αποφύγει το κλίμα πόλωσης που καλλιεργεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως εκτιμά, δεν τη βοηθά στο κέρδισμα νέων ψηφοφόρων πέραν από το στενά κομματικό χώρο. Για το σκοπό αυτό, κρατά χαμηλούς τόνους στο προσκήνιο, διακηρύσσοντας ότι η δική της συγκέντρωση δεν έχει καμία σχέση με αυτή του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρόκειται για τη γιορτή της ΟΝΝΕΔ, όμως, παρασκηνιακά έχει αποδυθεί σε μια τεράστια επιχείρηση, με στόχο τη συγκέντρωση κόσμου, από όλη τη χώρα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το θέμα απασχόλησε τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή, αλλά τα πλάνα προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα στη σύσκεψη που ακολούθησε, της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα με τη συμμετοχή των υποψηφίων δημάρχων στο Λεκανοπέδιο. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε υποψήφιος "χρεώθηκε" να κατεβάσει στη συγκέντρωση 150 άτομα.

Κατά τα άλλα, ο εκπρόσωπος του κόμματος, μετά τη σύσκεψη των τομεαρχών, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ "κακόγουστη φιέστα" και "προσπάθεια αναπαλαίωσης του εκσυγχρονισμού" και επανέλαβε την κριτική για την "αποτυχία" του Κ. Σημίτη να υλοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Στην κατεύθυνση της στήριξης της επιχειρηματολογίας περί αποτυχίας του Κ. Σημίτη, κινούνται και οι εκθέσεις με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, που παρέδωσαν χτες ορισμένοι τομεάρχες στον Κ. Καραμανλή και δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ