Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαγωνισμός - σκάνδαλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση

"Διαρροή" θεμάτων σημειώθηκε στο διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων στην ΕΕ. Με απόφαση της Κομισιόν ο διαγωνισμός ακυρώθηκε

Ακυρώθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) για την πρόσληψη κοινοτικών υπαλλήλων. Στο διαγωνισμό, που έγινε 5 χρόνια μετά τον τελευταίο του 1993, είχαν πάρει μέρος 30.000 υποψήφιοι για 475 θέσεις. Ο διαγωνισμός έγινε σε 38 κέντρα εξετάσεων, που λειτούργησαν ταυτόχρονα στις 15 χώρες - μέλη. Υπήρξαν, όμως, πολλές καταγγελίες για διαφυγή των θεμάτων και την οργάνωση του διαγωνισμού, ιδίως στα κέντρα εξετάσεων στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη και το Μιλάνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από εισήγηση του επιτρόπου για το προσωπικό και τη διοίκηση, Ερκι Λικάνεν, σχετικά με τις καταγγελίες, αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Ο Ε. Λικάνεν δήλωσε ότι υπήρξαν σοβαρές υποψίες, πως υπήρξε διαφυγή σε ορισμένα θέματα των εξετάσεων κι αποφασίστηκε ν' ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Τόνισε ότι η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αρχίσει να ερευνά το θέμα της διαφυγής για να διαπιστώσει τους υπεύθυνους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ο Ε. Λικάνεν, θα οργανώσει το συντομότερο δυνατό νέο διαγωνισμό και διατυπώνει την αλληλεγγύη της στη μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων που δέχτηκαν με εμπιστοσύνη να μετάσχουν στο διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ