Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κτηνώδης απόφαση

Τ' άκουγαν και δεν πίστευαν στ' αυτιά τους οι εκπρόσωποι των Εθνικών Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ευρώπης που συναντήθηκαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες: Στην Ουγγαρία, και με απόφαση του υπουργού Υγείας, έκλεισαν όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με αποτέλεσμα τα βαριά περιστατικά να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

Ετσι ένας βασικός κρίκος στην αλυσίδα της ανθρώπινης επιβίωσης - όπως χαρακτηρίζονται οι ΜΕΘ - τίθενται σε αχρηστία στο όνομα, προφανώς, της μείωσης του κόστους. Και δε χάνονται μόνο οι ζωές εκείνων που δεν έχουν την υποστήριξη των ΜΕΘ αλλά και εκείνοι που θα μπορούσαν να τους χαρίσουν ζωή με τη δωρεά οργάνων, σε περίπτωση έλευσης του μοιραίου. Ετσι απ' την 1.1.2007 δεν έγινε ούτε μια μεταμόσχευση στην Ουγγαρία - που κατά τα άλλα μπορεί να κομπάζει για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κτηνώδη χαρακτήρισε την απόφαση διακεκριμένος Ελληνας επιστήμονας μιλώντας στη στήλη. Πρόκειται για την κτηνωδία της καπιταλιστικής παλινόρθωσης σε μια πρώην σοσιαλιστική χώρα, όπου πριν τις ανατροπές η Υγεία ήταν μια απ' τις κορωνίδες των κοινωνικών αγαθών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ