Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Λιτόχωρο

Την Κυριακή, 10 Ιούνη, στις 11 το πρωί

Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Λιτόχωρο διοργανώνει η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ την Κυριακή 10 Ιούνη, στις 11 το πρωί. Η διαδήλωση θα γίνει έξω από το στρατόπεδο «Μπαλανίκα», με έδρα το οποίο διεξάγεται η ΝΑΤΟική άσκηση «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - ΠΕΡΣΕΑΣ 07» και έχει μετατρέψει την περιοχή σε προτεκτοράτο και πεδίο άσκησης του στρατού των ιμπεριαλιστών και των επεμβατικών τους σχεδίων.

«Οι λαοί της περιοχής ζουν χρόνια τώρα στο πετσί τους αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά και πρόσφατα στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στα Σκόπια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Θυμίζει τις πρόσφατες μνήμες από την ιδιότυπη κατοχή που επέβαλαν οι Αμερικάνοι στο νομό με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 1999 - 2000, προκειμένου να περάσουν τα στρατεύματά τους για το μακέλεμα των λαών της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής και να διαδηλώσουν «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να δυναμώσει τον αγώνα για: Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στους Αμερικανο-Ευρωπαίους μακελάρηδες των λαών. Να μη μετατραπεί η περιοχή του Λιτόχωρου σε βάση και προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε βάρος των λαών των Βαλκανίων. Το σεβασμό των συνόρων στα Βαλκάνια. Το σεβασμό της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας της χώρας μας. Να μη γίνει ΝΑΤΟικό λιμάνι στο Λιτόχωρο. Να απομακρυνθεί το πεδίο βολής Λιτόχωρου, αφού προηγουμένως γίνουν μετρήσεις από αξιόπιστους επιστημονικούς φορείς για την ύπαρξη ουρανίου. Να απομακρυνθούν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και οι αμερικάνικες βάσεις από την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ