Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέχεια στην ανούσια δικομματική αντιπαράθεση

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις της υπεύθυνης οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου η οποία τάχτηκε υπέρ της έκδοσης δομημένων ομολόγων αλλά με...«διαφάνεια - ανταγωνιστικές διαδικασίες και σωστές τιμολογήσεις», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, συνέχισε την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει την επιχείρηση συγκάλυψης» στην υπόθεση των ομολόγων.

Ο Π. Ευθυμίου ζήτησε «να έλθουν στη Βουλή οι πλήρεις τόμοι των συμβάσεων των ομολόγων, όπως πραγματοποιήθηκαν στην τελική τους μορφή με τις υπογραφές ώστε να εκτελεστούν». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει «βαρύτατες ευθύνες» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να υποχρεώσει τον υπουργό Οικονομίας να καταθέσει τα πλήρη σώματα των συμβάσεων στη Βουλή».

Ο Π. Ευθυμίου έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και ανέφερε ότι η «πολιτική ευθύνη είναι αυτονόητη και στο σκέλος του υπουργείου Οικονομίας και στο σκέλος του υπουργείου Απασχόλησης». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αναφέροντας ότι «λείπει η έννοια της διάκρισης των εξουσιών στην πολιτική αντίληψη του πρωθυπουργού και από εκεί εκκινεί όλη η συμπεριφορά του κ. Παπαληγούρα, που είτε ενεργά, είτε διά της σιωπής, επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, Μ. Δαμανάκη, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων, διότι έχει βαρύτατες ευθύνες για τη ληστεία που αυτά έχουν υποστεί. Ούτε το νομοσχέδιο μπορεί να είναι το παραβάν για να καλυφθούν οι ευθύνες και οι παρανομίες». Βέβαια η ίδια επιχείρησε να κρύψει ότι στο πρόγραμμά του, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πολιτική του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων και της...«αξιοποίησης» της «κινητής και ακίνητης περιουσίας» τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέχεια στη δημαγωγία(2007-06-09 00:00:00.0)
«Αδιαπραγμάτευτος» ο τζόγος στα Ταμεία(2007-04-12 00:00:00.0)
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ(2007-04-11 00:00:00.0)
Κανένα ευρώ στον τζόγο, να επιστραφούν τα κλεμμένα(2007-04-04 00:00:00.0)
Προβάλλεται σαν θεματοφύλακας της ...διαφάνειας(2007-04-03 00:00:00.0)
Θα συνεχιστεί η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων(2007-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ