Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ

ΤΡΕΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ: «Νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικών ομάδων, αλλά και την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και την έρευνα (...) το μήνυμα αυτό έστειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης (...) όπως τόνισε (...) "δεν κάνουμε πολιτική με δανεικά" και συμπλήρωσε "η ευημερία των πολιτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ: «Το 20% των Ελλήνων ζει με 470 ευρώ το μήνα (...) τα στοιχεία δεν είναι αριθμοί, είναι οι πιο δυνατές αποδείξεις για τη ζωή του τόπου. Ασφαλώς μπορούν να παραμεριστούν αυτοί οι αριθμοί και ως συνήθως να κυριαρχήσουν άλλες συζητήσεις και απόψεις (...) πρέπει να προστεθεί ότι αυτό το 20% για τη μέτρηση της τυπικής φτώχειας δεν είναι ακριβές, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα. Αν το εισόδημα μεγαλώσει λίγο περισσότερο, ένα γράδο, όχι μόνον εξακολουθεί η ανέχεια και η φτώχεια αλλά βέβαια γίνεται πολύ περισσότερη από 20% και παραμένουν τα στοιχειώδη κριτήρια συνθηκών ζωής» (ο Δ. Φατούρος, πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, στο «ΒΗΜΑ»).

ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ: «Περισσότεροι από 170.000 δανειολήπτες δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους - στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες - ενώ άλλες 200.000 βρίσκονται σε οριακό σημείο, καθώς δαπανούν ήδη πάνω από το 40% του μηνιαίου εισοδήματός του σε δόσεις δανείων και καρτών» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ: «Το κόστος εξυπηρέτησης των δανεικών αρχίζει να μετατρέπεται σε πληγή χαίνουσα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ακόμη και η εναλλακτική λύση που είχαν αρκετοί δανειολήπτες να επεκτείνουν τη χρονική διάρκεια αποπληρωμής αποτελεί στην ουσία παγίδα. Φαινομενικά ένα δάνειο με 30 χρόνια διάρκειας αποπληρωμής συνοδεύεται από χαμηλότερη δόση (...) στην ουσία τα νοικοκυριά βγαίνουν ζημιωμένα» (ο Χ. Ζιώτης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: «Ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί από τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών, με διαπραγμάτευση του επιτοκίου στην τράπεζά του ή μεταφορά των οφειλών του» (ο Α. Φώσκολος, τραπεζικός μεσολαβητής, στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ