Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο κενό οι «νουθεσίες»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι «νουθεσίες» και η τρομοκράτηση των εργαζομένων επιστρατεύτηκαν από τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις τους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Προχτές, παραμονή της συγκέντρωσης και πορείας των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ο νέος διοικητής του νοσοκομείου κ. Διαμαντόπουλος επιχείρησε να εμποδίσει εξόρμηση συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ-Σ, ενόψει της κινητοποίησης. Ο διοικητής «συμβούλεψε» μέλη του σωματείου εργαζομένων να μαζέψουν τα πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο του νοσοκομείου, λέγοντας ...ότι τα πανό και οι ντουντούκες δε συνάδουν με την εικόνα «ευπρεπούς» νοσοκομείου! Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πει ότι η κινητοποίηση είναι άνευ αντικειμένου, γιατί το υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε λύση των προβλημάτων!

Τα «ευτράπελα», με συγκεκριμένο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, συνεχίστηκαν και χτες, με την προϊσταμένη των χειρουργείων, η οποία κατέγραφε τα ονόματα των «άτακτων» εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κατ' εντολήν της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας και γνωστής συνδικαλίστριας της ΔΑΚΕ, Κατερίνας Μονιού.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης, βέβαια, δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, ενώ η διευθύντρια αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μετά από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε το σωματείο εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για όσα δικαιούνται και για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ