Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Ο λαός να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά σχέδια του δικομματισμού

Τη δύναμη του λαού να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά σχέδια του δικομματισμού, αλλά και να μετρά νίκες και κατακτήσεις, δημιουργώντας προοπτική για μια λαϊκή εξουσία αύριο, ανέδειξε, χτες, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία του σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τα λαϊκά στρώματα μπορούν, με βάση την αρνητική πείρα των τελευταίων δεκαετιών, να πουν «τέρμα» τόσο στη ΝΔ όσο και στην κάλπικη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. «Είναι κρίσιμοι οι καιροί και όλοι πρέπει να αναλάβουν αυτή την ευθύνη», τόνισε.

Ο Δ. Αρβανιτάκης σημείωσε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χρήσιμη, καθώς θα δυναμώσει τη συμμαχία, την κοινή πάλη των εργαζομένων, αγροτών, της νεολαίας, των ΕΒΕ. Η ριζοσπαστική αυτή συμμαχία θα είναι όπλο στα χέρια του λαού για να χαραχτεί ο δρόμος προς τη λαϊκή εξουσία.

Αναφερόμενος στο ΣΥΝ, είπε ότι «η ψήφος στο ΣΥΝ δεν πιάνει τόπο». «Ποιος αριστερός ή ριζοσπάστης μπορεί να ξεχάσει τη στάση που κράτησε ο ΣΥΝ, όταν ανατρεπόταν ο σοσιαλισμός, αλλά και το στόχο του να διαλύσει το ΚΚΕ; Ποιος νέος άνθρωπος μπορεί να εμπιστευτεί ένα κόμμα - όπως ο ΣΥΝ - που όχι μόνο δε δίνει προοπτική για το αύριο, αλλά και δε συμβάλλει ώστε να έχει νίκες ο λαός στα άμεσα προβλήματα;».

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ