Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
Να αντισταθούμε στην επιχείρηση χειραγώγησης

Πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Eurokinissi

Ολες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο και τις αποκαλύψεις γύρω από τα αλληλοδιαπλεκόμενα πολιτικο-εκδοτικά συμφέροντα, έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα κατήγγειλε πριν λίγες μέρες η ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα για την κατάσταση σήψης και διαφθοράς του πολιτικού συστήματος, για τη διαπλοκή πολιτικών παραγόντων του δικομματισμού με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, που αναπαράγουν την κρίση. Και, μέσα σ' όλα αυτά αναδείχνεται ο άθλιος ρόλος της διαπλοκής «μεγαλοδημοσιογράφων», της «δημοσιογραφικής ελίτ» ως βασικός κρίκος της επιχείρησης μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Φυσικά αυτή η «ελίτ» των υπαλλήλων των μεγαλοϊδιοκτητών της ενημέρωσης καμία σχέση δεν έχει με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δημοσιογράφων που πασχίζουν, πολλές φορές εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας, να βγάλουν τίμια το μισθό τους. Και, όσο επιτρέπει το σύστημα, να ανταποκριθούν στην ευθύνη της δημοκρατικής πληροφόρησης, ουσιαστικής ενημέρωσης του λαού.

Πρόκειται για σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατίας και δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, που, πρώτο, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, υφίστανται την οργανωμένη επιχείρηση αποσιώπησης και διαστρέβλωσης των θέσεων και της δραστηριότητάς τους, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές. Γνώμη μας είναι ότι αφορά όλο το λαό, κάθε δημοκρατικό πολίτη και καλούμαστε να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε. Από την άλλη, τα όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται τώρα με τη σήψη και τη διαφθορά του πολιτικού δικομματικού συστήματος, στα οποία φαίνεται να εμπλέκονται και συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δημοσιογραφούντες -υπάλληλοι των μεγαλοϊδιοκτητών, υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο και τις ευθύνες του δημοσιογραφικού κόσμου.

Δυστυχώς η σημερινή πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) στη διοίκηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων (ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ), εκτός από τις ευθύνες που έχει - στο πλαίσιο του κυβερνητικού/εργοδοτικού συνδικαλισμού - για το χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου, φαίνεται να βοηθάει και στον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση που καλλιεργείται στην κοινή γνώμη με τη στάση της σχετικά με όσα αποκαλύπτονται τελευταία. Μένει, λοιπόν, σε όλους εμάς τους μαχόμενους δημοσιογράφους, να δραστηριοποιηθούμε και να αναλάβουμε την ευθύνη να ξεκαθαρίσουμε «την ήρα από το στάρι». Να μην επιτρέψουμε να γίνουμε μέρος της κρίσης και της αναξιοπιστίας των εκδοτικών συγκροτημάτων των ΜΜΕ, που εντείνουν την επιχείρηση χειραγώγησης του λαού. Και το κυριότερο, να αντισταθούμε στην επιχείρηση αυτή, μη αποδεχόμενοι το ρόλο του θύτη που μας επιφυλάσσουν. Αλλά, να συμπαραταχτούμε με το ευρύτερο μαζικό λαϊκό, το ταξικό αγωνιστικό κίνημα, που παλεύει για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ