Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ισχυρή οικονομία» για ποιους;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ελληνική οικονομία, χάρη στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως έκαναν μέχρι το 2004 και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - γίνεται όλο και πιο «ισχυρή». Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων, υπάρχουν μια σειρά στοιχεία, που βεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο, όπως για παράδειγμα η συνεχιζόμενη - με ξέφρενους ρυθμούς - αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιοποίησε προχτές στις Βρυξέλλες η Eurostat, είναι αποκαλυπτικά. Τα στοιχεία αυτά μας πληροφορούν πως το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης 2007, εκτοξεύτηκε στα 32 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 3,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2006. Πίσω από τη συνεχιζόμενη επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος, κρύβεται η εντεινόμενη παραγωγική υποβάθμιση της χώρας στο διεθνή καταμερισμό εργασίας που στα απλά ελληνικά σημαίνει πως χρόνο με το χρόνο τα ξένα προϊόντα εκτοπίζουν τα ελληνικά τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις διεθνείς αγορές. Αυτό είναι ολοφάνερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι, για κάθε 1 ευρώ που εισπράττουμε από τις εξαγωγές ελληνικών εμπορευμάτων, πληρώνουμε πάνω από 3 ευρώ για εισαγωγές ξένων εμπορευμάτων!

Με βάση και τα παραπάνω, είναι ολοφάνερο πως οι κυβερνώντες ταυτίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού το μόνο που ισχυροποιείται στην Ελλάδα είναι τα κέρδη και η κερδοσκοπική ασυδοσία των βιομηχάνων - εισαγωγέων - εξαγωγέων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ