Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ

(σκόπιμα ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ)

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, παμπάλαιος συγκάτοικος της ελληνικής γης τον τελευταίο καιρό, με την υπόθεση «Ζαχόπουλου» φούντωσε και εγγίζει κάθε πλευρά της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Η ΜΠΟΧΑ πολλές μέρες τώρα κατακλύζει την πρωτεύουσα και ολισθαίνει στα επαρχιακά κέντρα. Η ελληνική δημοσιογραφία άρπαξε την ευκαιρία και μπήκε στο «χορό», ενώ άλλοι αξιωματούχοι των ΜΜΕ πήραν θέση στα τηλεπαράθυρα κι άρχισαν τα όργανα. Και με φαρισαϊσμό απέραντο, άρχισαν να προωθούνται και να πλέκονται σενάρια ποικίλα και απρόσμενα.

ΝΑ έχεις χρόνο και τρόπο να παρακολουθήσεις με λεπτομέρεια τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές των εκδοτών και να γράψεις τι άκουσες και τι είδες σ' αυτό το χρονικό διάστημα, βγάζεις αβίαστα το συμπέρασμα ότι είναι προκλητικά και απαράδεκτα κομμένο το ΚΚΕ από τις εκπομπές του σταθμού, των σταθμών ιδιωτικών και κρατικών.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ των ΜΜΕ έχουν μεταξύ τους πάντα, τη μαύρη λίστα, στην οποία εγγράφουν στοιχεία «συμπεριφοράς» των εργαζομένων και ενημερώνουν τους εκδότες για να κρατήσουν εκτός δουλιάς τους δημοσιογράφους εκείνους που δεν είναι υποτακτικοί και δημιουργούν προβλήματα στους τόπους δουλιάς. Θέλουν δημοσιογράφους «ήσυχους» και «βολικούς»...

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ και προκλητική η ασφυκτική περικοπή του χρόνου του ΚΚΕ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Και είναι για πολλοστή φορά κατάφωρη η παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ, όχι μόνο από τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και από την κρατική τηλεόραση.

ΟΣΟΝ αφορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μένει θεατής σε μια συστηματική παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Είναι καταπέλτης σε στοιχεία η ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ.

Σ' ΕΝΑ μεγάλο αριθμό εκπομπών σχετικά με το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, δεν προσκαλούνται εκπρόσωποι του Κόμματος αλλά φιγουράρουν πρόσωπα, που έχουν από 10ετίες φύγει από το ΚΚΕ ή ανήκουν πια σ' άλλα κόμματα. Αυτά είναι της κρατικής τηλεόρασης τα άθλα...!! Αναζητούν και τους πεθαμένους προκειμένου να «παίξουν» το αντικομμουνιστικό τους παιχνίδι.

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν και άλλες εκπομπές. Τα δημοσιογραφικά υλικά είναι από το 1950. Είναι άγριος συναγωνισμός για την έκδοση και μετάδοση αντικομμουνιστικού υλικού.

ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια η ειδησεογραφία της καθημερινής ζωής. Απεργίες, μεγάλες πορείες, διαμαρτυρίες, υλικό ολοζώντανο, που όμως τα αφεντικά των ΜΜΕ και οι διοικούντες τα κρατικά κανάλια τάχουν βάλει στην μπάντα, δεν τα βλέπουν. Και τα προσπερνούν με αναίδεια και πρόκληση.

ΜΑΣ σερβίρουν ώρες και ώρες ατελείωτα ρεπορτάζ με τις κυρίες της φιλανθρωπίας και των εφοπλιστών και τα ευαγή ιδρύματα. Δε λογαριάζουν ότι πρέπει να μεταδώσουν την είδηση, ότι για τη χρονιά που πέρασε, το 2007, είχαμε 120 νεκρούς εργάτες. Το κουτσομπολιό, η «κλειδαρότρυπα» και τα σύννεφα της μπόχας πνίγουν τη ζωή. Τα ροζ DVD έγιναν το καθημερινό ρόφημα...

ΣΤΗΝ ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ γίνονται δυο αναφορές: Σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν και οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που εργάζονται στο χώρο των ΜΜΕ. Εχουν και ευθύνη και συμφέρον να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά αυτή την κατάσταση.

ΚΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ οι δημοσιογράφοι έχουν ευθύνη, έχουν ρόλο να παίξουν στον αγώνα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία, τη δηλητηριώδη μπόχα που μας πνίγει ανυπόφορα. Το ΚΚΕ απευθύνει ειδικό κάλεσμα στους ανθρώπους των Γραμμάτων, της επιστήμης και της τέχνης. Σ' όλους που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος.


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ