Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με παλμό και αποφασιστικότητα

Η απεργιακή διαδήλωση στα Τρίκαλα

Eurokinissi

Η απεργιακή διαδήλωση στα Τρίκαλα
Μεγάλες σε όγκο και δυναμικές σε παλμό ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και οι πορείες στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της περιοχής. Μαζί με τους εργαζόμενους διαδήλωσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, που έκλεισαν τα καταστήματά τους, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη σκληρή μάχη της περιφρούρησης στις πύλες των εργοστασίων και σε άλλους χώρους δουλειάς. Στο Βόλο, η μάχη των απεργιακών φρουρών δόθηκε αποφασιστικά και στο λιμάνι, μπροστά από τα πλοία «Εξπρές Σκιάθος» και «Αλκυόνη», τα οποία δεν εκτέλεσαν τα δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια, παρά τη δυνατή βροχή, πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους.

Στο μεταξύ χτες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας για την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιούνη, με κεντρικό αίτημα να μην ψηφιστούν από τη Βουλή τα νέα βάρβαρα μέτρα που περιέχει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, με τα οποία τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει. Επίσης, η διοίκηση του ΕΚΝΛ αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με το ίδιο αίτημα, το Σάββατο 18 Ιούνη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Πανεπιστημίου, στα Τρίκαλα στην κεντρική πλατεία και στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, σε Ελασσόνα, Φάρσαλα, Αλμυρό και Σκόπελο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ