Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ
Διαθεσιμότητες και ενστάσεις περί νομιμότητας

Την πατρότητα της πρότασης για «οικουμενική κυβέρνηση» διεκδικεί και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο λαός με την πάλη του να βάλει τέρμα στην κοροϊδία και τις αυταπάτες, με τις οποίες θέλουν να τον αποπροσανατολίσουν οι αστικές δυνάμεις και όσοι κινούνται στις παρυφές τους
Ο λαός με την πάλη του να βάλει τέρμα στην κοροϊδία και τις αυταπάτες, με τις οποίες θέλουν να τον αποπροσανατολίσουν οι αστικές δυνάμεις και όσοι κινούνται στις παρυφές τους
Για «κινήσεις εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου» έκανε λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα σχέδια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πριν αυτά «παγώσουν» προς το παρόν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει αναβαθμισμένο μερτικό στα σχέδια που απεργάζονται οι αστικές δυνάμεις σε βάρος του λαού, καθώς κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει «γενναίες αποφάσεις», πριν «τον ξεπεράσουν τα γεγονότα». Με βάση όλες τις προηγούμενες τοποθετήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. οι αποφάσεις τις οποίες καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας «οικουμενικής» κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας ο Γ. Καρατζαφέρης έχρισε χτες τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο.

Οπως έγινε άλλωστε γνωστό, χτες ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε και θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προφανώς για να ανανεώσει τη διαθεσιμότητα του ίδιου και του κόμματός του να συμμετάσχουν ενεργά στα σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ανεξάρτητα από τη μορφή της. Καθόλου τυχαία, ο ΛΑ.Ο.Σ. με ανακοίνωσή του επαίρονταν χτες ότι η προχτεσινή ομιλία του προέδρου του στη Βουλή, απ' όπου κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραμερίσει αν χρειάζεται για να επιτευχθεί η συναίνεση με τη ΝΔ, επέδρασε σαν «καταλύτης των εξελίξεων».

Ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε χτες τηλεφωνικά και με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική του «μνημονίου» και ζήτησε ξανά προσφυγή στις κάλπες. Κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να επιδιώξει ένα «οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα», καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστά αλλοίωση της λαϊκής εντολής. Σε δηλώσεις του χτες, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας που στόχο θα έχει την εφαρμογή του μνημονίου και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα συνιστά «ωμή δημοκρατική εκτροπή» και συμπλήρωσε πως μόνη επιλογή δημοκρατίας είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Επικοινωνία υπήρξε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετάσχει σε μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Από την πλευρά της, η ΔΗ.ΣΥ., συνδράμοντας τα σχέδια αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, μίλησε για την ανάγκη να συγκροτηθεί «ένα μέτωπο που θα στείλει μήνυμα προς τα έξω και προς τα μέσα» ότι είναι αποφασισμένο να δουλέψει ώστε να μη χρεοκοπήσει η χώρα και για να καταπολεμηθούν «οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ