Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Πίσω εμείς δεν κάνουμε δεν υποχωρούμε!

Πλήθος απεργών στην πορεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα
Πλήθος απεργών στην πορεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα
Με μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι της πόλης έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό «παρών». Από το χάραμα οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στη Βιομηχανική Περιοχή όπου το μεγαλύτερο μέρος των εργοστασίων έβαλε λουκέτο, καθώς και σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ όπως σε: ΖΑΡΑ, ΜΕΤΡΟ. Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η χτεσινή απεργία ολοκληρώθηκε με δεύτερη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις το απόγευμα στην πλατεία Τριών Συμμάχων, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ με συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι.

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στην Καλαμάτα, στον Πύργο και στη Σπάρτη. Στο Αργος η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της πόλης με ιδιαίτερα μεγάλη τη συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα μέχρι το Ναύπλιο στην Περιφερειακή Διοίκηση Αργολίδας. Εκεί οι απεργοί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό, κρέμασαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, αποκαθήλωσαν τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη θέση τους τοποθέτησαν σημαίες της ΠΑΣΥ. Συμβολικά έχυσαν έξω από το κτίριο λάδι και γάλα. Τέλος, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Κόρινθο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Εντυπωσιακή σε παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα. Από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στη Βιομηχανική Ζώνη σε: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, φαρμακαποθήκες Epirus και New Farm. Στην φαρμακαποθήκη της ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ απέργησαν καθολικά οι εργαζόμενοι, ενώ μάχη για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία δόθηκε και στα Praktiker.

Εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στα ξενοδοχεία «Χανδρής» και «Αγιος Γόρδης», αλλά και στο Συνεταιρισμό Ξυλουργών όπου απέργησε το 80%.

Ηχηρό ταξικό μήνυμα έδωσαν οι εργαζόμενοι και στο Αγρίνιο με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας. Δυναμικές ήταν οι πορείες του ΠΑΜΕ σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι. Στην Αρτα το αγωνιστικό στίγμα έδωσαν εργαζόμενοι από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, εργαζόμενοι νέας ηλικίας από τα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος». Πετυχημένες ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ