Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ
Με πορείες και συγκεντρώσεις

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης
Στην Κρήτη, η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη σε όλους τους κλάδους δουλειάς. Στο Ηράκλειο εργάτες από εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής, οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό κλπ., ένωσαν τις φωνές τους με επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, γυναίκες, συνταξιούχους και νεολαία. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στα Χανιά, από το χάραμα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι έστησαν απεργιακές φρουρές έξω από πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη.

Συγκέντρωση και πορεία έγινε και στο Ρέθυμνο ενώ συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Λασίθι, σε Ιεράπετρα, Αγιο Νικόλαο με συμβολικό αποκλεισμό του ΟΑΕΔ, και στη Σητεία.

Στα υπόλοιπα νησιά

Απεργιακός παλμός, αγωνιστικός ενθουσιασμός και νέες συμμετοχές στην απεργία χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Ρόδο. Η προσυγκέντρωση έγινε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η κεντρική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Παλλάς». Η μαζική πορεία που ακολούθησε «επισκέφτηκε» όλα τα ξενοδοχεία στη διαδρομή της και κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης. Μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χίο. Από το πρωί απεργοί και φοιτητές έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στο Πανεπιστήμιο του νησιού. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην είσοδο της Απλωταριάς και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η απεργιακή πορεία έκανε στάση έξω από κάθε ξενοδοχείο στη Ρόδο
Η απεργιακή πορεία έκανε στάση έξω από κάθε ξενοδοχείο στη Ρόδο
Στην Κω, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στην Κάλυμνο η συγκέντρωση ήταν μαζική και με παλμό. Λουκέτο έβαλαν στα καταστήματά τους οι αυτοαπασχολούμενοι στη Μυτιλήνη. Η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Σαπφούς ήταν μαζική και ακολούθησε πορεία στη Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής. Μαζική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση στον Εύδηλο της Ικαρίας. Από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στα εργοτάξια της ΔΕΗ, ενώ καθολικό ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων. Τέλος, απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε: Νάξο, Σάμο και Λήμνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ