Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«GENERAL PACK ΑΒΕ»
Σφυροκοπά τα δικαιώματα των εργαζομένων

Καταγγελία της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων

Τις εφιαλτικές διαστάσεις που παίρνει πλέον η εργοδοτική επιθετικότητα αποτυπώνει η απόφαση της εργοδοσίας της εταιρείας «GENERAL PACK ΑΒΕ». Μέσα σε λίγες μέρες, όχι μόνο εφάρμοσε εκ περιτροπής μονοήμερη εργασία, αλλά ταυτόχρονα για τις υπόλοιπες μέρες χρησιμοποιεί εργαζόμενους με μαύρη εργασία, ανασφάλιστους.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με σχετική ανακοίνωσή της, την Πέμπτη 9 Ιούνη, η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργάτες με εξαρτημένη εργασία στη συσκευασία εντύπων ότι θα δουλεύουν μία ημέρα την εβδομάδα. Επιπλέον, τη δουλειά αυτών των εργαζομένων την ανέθεσε σε συνεργεία εργοδοτών, που χρησιμοποιούν άλλους εργαζόμενους ή και τους ίδιους, χωρίς ασφάλιση, μισθό, με μαύρη εργασία, κατά εκατοντάδες στο χώρο της εταιρείας με 2,5 έως 3 ευρώ για κάθε ώρα εργασίας. Επιπρόσθετα, η εργοδοσία χρωστάει 2,5 μήνες δεδουλευμένα στους ίδιους εργάτες, ενώ για χρόνια δεν τους πλήρωνε προσαυξήσεις σε υπερωρίες κλπ.

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απαιτεί από την εργοδοσία «τώρα να πάρει πίσω τα μέτρα». Και τονίζει: «Οι θυσίες που μας ζητούν είναι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να φορτώσουν φτώχεια - ανέχεια, με δουλειά και ζωή χωρίς δικαιώματα Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Εμείς απαντάμε: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Κάτω τα χέρια - δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα».

Σε οχτώ απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία στο «ΚΑΡΦΟΥΡ» στην Καλαμάτα, με την αιτιολογία ότι το κατάστημα «δεν πάει καλά». Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε εξαγοραστεί πριν από λίγους μήνες από τα «DIA».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ