Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χυδαία διαστρέβλωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάποιοι είναι μαέστροι στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και του κλίματος που υπάρχει στις λαϊκές μάζες. Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης, για παράδειγμα, μόλις άκουσε ότι υπάρχει περίπτωση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, έσπευσε να διατυπώσει την εκτίμηση ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η διάχυτη αγανάκτηση του λαού άσκησαν πίεση και έφεραν αποτελέσματα.

Με δυο λόγια, ο συγκεκριμένος ...μαέστρος αυτό που κατάλαβε, από το κίνημα αντίστασης του λαού και από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του οργανωμένου ταξικού κινήματος, είναι ότι οι εργαζόμενοι της χώρας πασχίζουν τόσο καιρό να επιτευχθεί συνεργασία - συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων (ενδεχόμενα και άλλων), ώστε πιο αποφασιστικά και απαρέγκλιτα να εφαρμοστεί το αντιλαϊκό «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο», πιο δυναμικά και με άλλοθι τη συμφωνία των δύο κομμάτων να επιβληθεί η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού.

Ο Γ. Μανώλης, όπως και οι άλλοι χειροκροτητές των πρωτοβουλιών για συνεργασία των αστικών κομμάτων, με στόχο να εξασφαλιστεί η πολιτική στήριξης της πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μαζικά συλλαλητήρια του λαού, το κίνημα αντίστασης και ρήξης έχουν στόχους διαμετρικά αντίθετους.

Αυτό που ζητούν τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και του μνημονίου είναι να απαλλαγούν από την πολιτική λιτότητας, την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, την πολιτική λεηλασίας των εισοδημάτων τους για να την βγάλουν καθαρή οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό το οποίο διεκδικούν είναι αξιοπρεπής εργασία με ανθρώπινους μισθούς, δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία, μέτρα για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, πολιτικές που θα βελτιώνουν αντί να υπονομεύουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Τα μαγειρέματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, έχουν άλλους στόχους. Να κάνουν το αστικό σύστημα πιο ικανό να ικανοποιεί τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Αρα, ακόμα πιο αντιδραστικό, ακόμα πιο ζοφερό, ακόμα πιο εφιαλτικό για το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωκομματικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού(2009-06-17 00:00:00.0)
Ποιο κίνημα;(2008-12-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι(2008-09-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι(2008-09-07 00:00:00.0)
Η «Συμφωνία της λεβεντιάς»(2001-08-03 00:00:00.0)
Κριτική... "με το γάντι" στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες(1999-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ