Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιθέσεις σε συγκεντρωμένους σε Ρηγίλλης και Ριζάρη

Με βίαιες επιθέσεις και χρήση χημικών, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή της Ρηγίλλης και του πάρκου Ριζάρη, αντιμετώπισαν χτες συγκεντρωμένους που είχαν συγκεντρωθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο και προσπάθησαν να αποκλείσουν τους δρόμους που οδηγούσαν στη Βουλή. Νωρίς το πρωί, οι διαδηλωτές έκλεισαν μια σειρά δρόμων που οδηγούν στην Ηρώδου Αττικού. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν κοντά στο πάρκο Ριζάρη όπου δέχτηκαν βίαιη επίθεση από διμοιρίες της ΥΑΤ, οι οποίες απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας προσαγωγές. Αστυνομικοί ορμούσαν και έπιαναν ακόμα και αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για τις προσαγωγές.

Βίαια απομακρύνθηκαν και όσοι διαδηλωτές βρίσκονταν στο δρόμο που περνά μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο. Ετσι, έμεινε ανοιχτός ο δρόμος για να περάσουν τα αυτοκίνητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια και του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Λίγο αργότερα, δίκυκλα των ομάδων «Δ» διευκόλυναν αυτοκίνητα βουλευτών που κατευθύνονταν από την περιοχή αυτή στο Κοινοβούλιο.

Αργότερα όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται κι άλλοι διαδηλωτές στην Ρηγίλλης , ομάδα διαδηλωτών ανέβηκε από την οδό Β. Κωνσταντίνου, προσπαθώντας να παραμερίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν μπροστά τους. Τότε διμοιρίες της ΥΑΤ επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χημικά, κλομπ και «μοιράζοντας» κλοτσιές έδιωξαν τους διαδηλωτές στην οδό Β. Κωνσταντίνου, όπου τοποθέτησαν φραγμό από «κλούβες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ