Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Φτάνει πια κ. Λαλιώτη!

Η αλαζονεία και η υποκρισία των ανθρώπων αυτών, που έχουν γαντζωθεί στις κρατικές καρέκλες πάνω από δυο δεκαετίες, είναι πιο τερατώδης ακόμα και από τα τερατώδη ψέματά τους.

Το «ιστορικό» ψέμα τους ότι «θα διώξουν τις βάσεις» (!) που τελικά όχι μόνο έμειναν, αλλά η παραμονή τους συνοδεύεται και από γενίκευση της ετεροδικίας, φτάνει να ωχριά πια, μπροστά στην τακτική της καθημερινής κοροϊδίας του λαού, του λαϊκισμού και της «επικοινωνιακής» φτήνιας.

***

Εμφανίστηκε προχτές ο κ.Λαλιώτης, για να καλέσει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις!

Στο άκουσμα αυτής της δήλωσης, αν υπήρχε θεός θα άστραφτε και θα βροντούσε! Αν ο Πινόκιο δεν ήταν παραμύθι, τότε - στο άκουσμα αυτής της δήλωσης - όλοι εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη θα έπαιζαν «ξιφομαχία» με τις μύτες τους!

Είναι τέτοια η μετάλλαξή τους, που δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε το ελάχιστο. Δεν αντιλαμβάνονται - τουλάχιστον - αυτό: ότι στα θέματα ζωής και θανάτου, όπως είναι ένας πόλεμος, ούτε καν στο ΠΑΣΟΚ επιτρέπεται να «παίζει»!

***

Θέλει - λέει - να διαδηλώσει κατά του πολέμου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ...

Ποιος; Ο γραμματέας του κόμματος που κυβερνάει και που - προχτές μόλις! - έλαβε τα συγχαρητήρια του Μπερνς, γιατί αποδέχτηκε ασμένως στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το «αίτημα» των Αμερικανών για παραχώρηση κάθε «τεχνικής διευκόλυνσης» προς τις ΗΠΑ, για να εξαπολύσουν την επιδρομή τους κατά του Ιράκ!

Θέλει - λέει - να διαδηλώσει κατά του πολέμου στο Ιράκ, ο κ.Λαλιώτης... Μα, αν είναι τόσο ένθερμος οπαδός της ειρήνης, γιατί δε ...διαδηλώνει στον κ. Σημίτη (τρεις - τέσσερις φορές τη βδομάδα συναντιούνται) να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στον Περσικό; Γιατί δε... διαδηλώνει στον κ.Σημίτη να κλείσει η βάση της Σούδας;

***

Οι παλιότεροι θυμούνται εκείνο το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, των πρώτων χρόνων της ...«Αλλαγής»: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, ελέγχουμε την εξουσία» (!), έλεγαν τότε...

Σήμερα, δυο δεκαετίες μετά, εμείς ειλικρινά ντρεπόμαστε να ασχολούμαστε κάθε τρεις και λίγο με τη μικρότητα του πολιτικαντισμού τους.

Αυτοί, αλήθεια, δεν κουράστηκαν, πια;


ΓΡΑΦΟΥΝ:ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νόμος και Τάξη»!(2007-03-10 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚικό θράσος!(2004-03-19 00:00:00.0)
Αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συνέχεια διαδηλώσεων(2003-03-26 00:00:00.0)
Να κλείσει η βάση της Σούδας!(2003-03-25 00:00:00.0)
Πανστρατιά(2003-03-21 00:00:00.0)
ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...(2003-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ