Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ όλοι στους δρόμους!

Μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Διαδηλώσεις και σε πολλές ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα

Κάλεσμα στο λαό της Αθήνας και του Πειραιά, στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, στις 15 Φλεβάρη, να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του στο νέο εφιάλτη που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές, απηύθυνε χθες ο Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, μιλώντας σε σύσκεψη μαζικών φορών και οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία και οργάνωση του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, οι φιλοδοξίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαμόρφωση, κοινής θέσης στην ΕΕ, εξαντλούνταν στην αποστολή ενός ακόμη τελεσιγράφου προς την ιρακινή κυβέρνηση, από το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, για «μια τελευταία δυνατότητα ειρηνικής επίλυσης της κρίσης», εάν προχωρήσει στον «πραγματικό και πλήρη αφοπλισμό». Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ παρουσίασε την αμφιλεγόμενη έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τασσόμενος υπέρ της παράτασης των ελέγχων. Αίτημα, στο οποίο φαίνεται να ανταποκρίνεται η πλειοψηφία των μελών του ΣΑ, με τις ΗΠΑ να διαφωνούν και τη Μ. Βρετανία να επιχειρεί την άμβλυνση των αντιθέσεων, κάνοντας πρόταση για μια δεύτερη, πλην τελική και οριστική, έκθεση των επιθεωρητών.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ