Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Συνεννόηση διά ... επιστολών

Ιαχές εμψύχωσης ...συλλάβισε χτες στην ομιλία του στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, περιγράφοντας τον ιδεατό «ονειρικό» του κόσμο, για την Ελλάδα-εργοτάξιο του σήμερα και την Ελλάδα που αναμένει να εμφανιστεί το 2004 που, όπως υποστηρίζει, θα γίνουν και οι εκλογές. Την ίδια στιγμή, βέβαια, διαπίστωσε ότι το κόμμα «δεν εκπληρώνει ικανοποιητικά το ρόλο του σήμερα»...

Αυτή δε η περίφημη «ανασυγκρότηση» του κόμματος αποτελεί το νέο πεδίο για τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των «βαρόνων» του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στο πλαίσιο της κόντρας Λαλιώτη- Νεονάκη που υποβόσκει το τελευταίο διάστημα, χτες γνωστοποιήθηκε ότι ο δεύτερος απέστειλε ...επιστολή στον πρώτο με τις θέσεις του περί «ανασυγκρότησης», επιστολή η οποία αναμενόταν να φτάσει στο χτεσινό ΕΓ, του οποίου και οι δυο είναι μέλη...

Οσο για την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εισηγητικά στις ...πρώτες επιτυχίες της Ελληνικής Προεδρίας, θεωρώντας ικανοποιητική την άνευ ουσίας και περιεχομένου θέση που οι υπουργοί Εξωτερικών υιοθέτησαν χτες στις Βρυξέλλες για το Ιράκ. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός και για την αντιλαϊκή κατεύθυνση που οδηγείται η συζήτηση για τα εργασιακά, μετά το Ναύπλιο.

Στον απόηχο των απόψεων του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα είχε υποστηρίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σε πορεία αυτοδιάλυσης» κι ότι «εγώ δεν είμαι υπάλληλος κανενός», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να «εμψυχώσει» το ΕΓ.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα απέραντο εργοτάξιο και θα έχει αλλάξει όψη το 2004, τη χρονιά που θα γίνουν οι εκλογές», τόνισε, στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός, λίγο πριν επιτεθεί στη ΝΔ. Την κατηγόρησε ότι προσπαθεί «να ξεπεράσει την έλλειψη θέσεων με συνεχή σκανδαλολογία (...)Εγκατέλειψε η ΝΔ το στερεότυπο της μακέτας και καταπιάστηκε με εκείνο της κακοτεχνίας και κακής ποιότητας», υπογράμμισε ο Κ. Σημίτης, και πρόσθεσε: «Καταπιάνεται με μια νέα συνθηματολογία. Εκείνη της αδιαφάνειας και του υπερβολικού κόστους».

Ο Κ. Λαλιώτης, από την πλευρά του και σχολιάζοντας την πρόβλεψη του Θ. Πάγκαλου περί ήττας στις επόμενες εκλογές, είπε: «Κατανοώ ορισμένους από τους προβληματισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά δε συμμερίζομαι τις προβλέψεις και τα απαξιωτικά συμπεράσματά του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οσοι περιμένουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα απογοητευτούν», επανέλαβε ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας, ενώ σχετικά με τα όσα υποστήριξε για το ΠΑΣΟΚ ο Θ. Πάγκαλος επισήμανε: «Η κυβέρνηση επιμένει να μη σχολιάζει» τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά όμως για το ενδεχόμενο «αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ», όπως υποστηρίζει σχετικά ο Θ. Πάγκαλος, ο Χρ. Πρωτόπαππας σχολίασε: «Οποιος περιμένει το ΠΑΣΟΚ να αυτοδιαλυθεί, θα βρεθεί ενώπιον ιδιαίτερα δυσάρεστων εκπλήξεων. Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αυτό ελπίζουμε, ευχόμαστε και γι' αυτό προσπαθούμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ