Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Στον αγώνα με το ΠΑΜΕ

Την τακτική της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), καταγγέλλει με σχετικό δελτίο Τύπου η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Μετάλλου, που «σα στόχο έχει την πλήρη ενσωμάτωση και υποταγή των μεταλλεργατών στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΠΟΕΜ, κάλεσε σε σύσκεψη τα σωματεία της Αμυντικής Βιομηχανίας, που επηρεάζονται απ' τις περικοπές της κυβέρνησης σε μισθούς και μεροκάματα. Σύσκεψη στην οποία δεν πήραν καμιά απόφαση. «Οι δυνάμεις της ΔΑΣ - σημειώνεται - που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν το σύνολο των μέτρων, τις αιτίες που τα δημιουργούν κι έβαλαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που απορρίφθηκε απ' τις δυνάμεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες συμφώνησαν ότι θα περιμένουν τις πρωτοβουλίες που θα γίνουν στα πλαίσια της ΓΣΕΕ». Δηλαδή, επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στα ασφυκτικά πλαίσια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η ΔΑΣ, με την ανακοίνωσή της, «καλεί όλους τους μεταλλεργάτες να απορρίψουν στο σύνολό τους τα μέτρα της κυβέρνησης, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ