Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Με σύνθημα την «κοινωνική συμμαχία για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια», εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», συνταξιούχοι και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έκαναν χτες το πρωί μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης απαιτώντας την ανάκλησή τους.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ με επικεφαλής το Γραμματέα της Ομοσπονδίας Μανώλη Ραλλάκη, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο οποίος με αφορμή τις περικοπές στις εφημερίες των γιατρών αναφέρθηκε στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πήγαν στο τμήμα εντολών του νοσοκομείου υπογραμμίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να πληρώνουν γιατί τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις και ότι δικαιούνται δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Επίσης, έκαναν παράσταση στο διοικητή του νοσοκομείου Μιχάλη Θεοδώρου, στον οποίο έθεσαν τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο διοικητής ζήτησε προθεσμία μιας βδομάδας για τα αιτήματα, επικαλούμενος το γεγονός ότι διορίστηκε πολύ πρόσφατα στη θέση αυτή. Ωστόσο, δεν έδωσε καμιά απάντηση στο ερώτημα για το τι θα γίνει με τον περιορισμό των εφημεριών καθώς τα κονδύλια, που εγκρίθηκαν, είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που πραγματικά καλύπτουν οι εφημερίες των γιατρών.

Συνεχίζονται οι επισχέσεις

Το μεσημέρι οι γιατροί του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκαναν γενική συνέλευση στην οποία αποφασίστηκε η κάλυψη των επισχέσεων που γίνονται για τις απλήρωτες εφημερίες. Στην ίδια ομόφωνη απόφαση κατέληξε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) που συνεδρίασε χτες το απόγευμα.

Και στις δυο περιπτώσεις δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών για 24ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη 2010. Σήμερα θα γίνει συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η πανελλαδική στάση εργασίας(2010-03-21 00:00:00.0)
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι γιατροί(2010-03-11 00:00:00.0)
Αναβρασμός στα νοσοκομεία(2009-05-19 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί(2008-04-06 00:00:00.0)
Και μειώνονται και δεν πληρώνονται(2008-03-27 00:00:00.0)
«Πρώτη» των πειραματισμών για την εφημερία(2003-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ