Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΜΕΣΟΓΓΗ»
Διεκδικούν μέχρι δεκάρας τα δεδουλευμένα

Βήμα πίσω από την υπεράσπιση του μόχθου και της εργασίας τους, συνολικά των δικαιωμάτων τους, ήταν το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα της προχτεσινής μαζικής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» στην Κέρκυρα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «αίτηση συνδιαλλαγής» που υπέβαλε η εργοδοσία στη δικαιοσύνη για την καταβολή των δεδουλευμένων που ανέρχονται στο 1.000.000 ευρώ περίπου για 170 εργαζόμενους. Να «παζαρέψει» δηλαδή πότε και πόσα θα τους δώσει από αυτά που τους οφείλει.

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τα παιχνίδια της εργοδοσίας, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή των δεδουλευμένων, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσει το ξενοδοχείο τη νέα σεζόν. Κάνει λόγο για έλλειψη κρατήσεων, αδυναμίες κλπ. αλλά αρνείται την ίδια ώρα να αποδεχθεί τη λειτουργία του ξενοδοχείου με έκτακτα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που αποτελεί και πρόταση των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι στο "ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ", ξεκαθαρίζουν, δε δέχονται να μπουν σε καθεστώς συνδιαλλαγής». «Ο κόπος και ο ιδρώτας - σημειώνεται - δεν παζαρεύονται, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε περικοπή των οφειλομένων». Καταγγέλλουν επίσης την υπονομευτική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του ταξικού σωματείου, με το οποίο οι εργαζόμενοι παλεύουν μαζί του από το περασμένο καλοκαίρι ενάντια στην απλήρωτη εργασία, για το δικαίωμα στη δουλειά. «Υποκινητές σημειώνει ήταν η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, τα εργασιακά προβλήματα και η φημολογία που διέρρεε από κύκλους της επιχείρησης ότι στο τέλος της σεζόν το ξενοδοχείο θα κλείσει και θα χάσουμε τα χρήματά μας. Η στάση της επιχείρησης από τον Οκτώβριο μέχρι και τώρα επιβεβαιώνει, σημειώνουν οι εργαζόμενοι, αυτή τη φημολογία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ