Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της 9ης Απρίλη

Πανεξόρμηση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων

MotionTeam

Δεν υπάρχει λεπτό για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι τους αγώνες γιατί δεν μπορεί να υπάρχει λεπτό αναμονής και ανοχής στην πολιτική που ακολουθείται. Η βαρβαρότητα των φιλομονοπωλιακών μέτρων είναι αδιαμφισβήτητη. Η σύνθλιψη του λαϊκού εισοδήματος θα είναι διαρκής. Η επανάπαυση και ο εφησυχασμός ρίχνει νερό στο μύλο του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγουν στους δρόμους του αγώνα, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Στον άξονα αυτό οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη μπαίνουν στη μάχη για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και άμεσα για την προετοιμασία της επιτυχίας του συλλαλητηρίου στις 8 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξορμήσεις για την ακρίβεια, σε εμπορικά καταστήματα και στις αγορές του κέντρου και της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης. Ενώ τις επόμενες μέρες και κυρίως μετά το Πάσχα θα κλιμακωθεί πρόγραμμα πανεξόρμησης στους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες. Παράλληλα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα στηθεί και επιτροπή αγώνα ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων.

Στη σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων που πραγματοποίησε χτες το βράδυ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε η πείρα από τους αγώνες που προηγήθηκαν, τα συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Σημειώθηκε πως χαρακτηρίστηκαν από τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή των εργαζομένων, παρά τα κρούσματα τρομοκρατίας και τη συντονισμένη επίθεση εργοδοτών - κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο έμπαιναν μπροστά στη μάχη και απεργούσαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναλάμβαναν οι ίδιοι και την περιφρούρηση της απεργίας. Σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που συνειδητά επιλέγουν να τους εγκλωβίσουν στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής. Πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η ανταπόκριση των εργαζομένων στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ να τους καλέσει σε στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Αλλά και η απεργία των εργαζομένων στο Καζίνο κόντρα στο μέτωπο εργοδοσίας και εργοδοτικού σωματείου.

Από τη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Στην εισήγησή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση πολιτικοποίησης της πάλης. Για να ωριμάσει στη συνείδηση των εργαζομένων ότι για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους σήμερα, πρέπει να συνδέεται με τη διεκδίκηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ