Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επιχείρηση νοθείας στο Σωματείο Οικοδόμων

...από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ

Με τη συνδρομή και δικαστικού αντιπροσώπου, οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ στο Σωματείο Οικοδόμων «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ», στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, επιχείρησαν το περασμένο Σάββατο να πραγματοποιήσουν εκλογές - μαϊμού, καταπατώντας και παραβιάζοντας στοιχειώδεις διαδικασίες και λειτουργίες που προβλέπονται από την υπάρχουσα νομοθεσία και καταστατική λειτουργία και αφορούν στη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών των σωματείων. Στόχος τους, να αλλοιώσουν τη βούληση των εργαζομένων σε βάρος των ταξικών δυνάμεων.

Αυτό, όμως, δεν το επέτρεψε η άμεση και δυναμική παρέμβαση των δυνάμεων της ΔΑΣ Οικοδόμων του ΠΑΜΕ, οι οποίες από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν το γεγονός και τα σχέδια νοθείας των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ που ήταν οι πρωτεργάτες και εμπνευστές αυτής της προσπάθειας.

Συγκεκριμένα, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, χωρίς να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή αφού δεν είχε καν γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, επιχείρησε μυστικά να προχωρήσει σε εκλογές του σωματείου.

Στην προσπάθειά τους αυτή, είχαν μάλιστα και τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικής αντιπροσώπου, που με αφοπλιστικό τρόπο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είπε πως εκλογές στο Σωματείο Λασιθίου έχει κάνει πολλές φορές μόνη της χωρίς εφορευτική επιτροπή. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει την πρεμούρα τους να κρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα μαντρωμένο στη γραμμή της συναίνεσης, ανάγοντας τέτοιου είδους πρακτικές σε επάγγελμα. Τελικά, αφού πρώτα ζητήθηκε από την δικαστικό αντιπρόσωπο να πληροφορηθεί για τη νομοθεσία και το καταστατικό του σωματείου, αποχώρησε.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος ζήτησε από την Αστυνομία που είχε προσέλθει στο χώρο μετά από κλήση του να συλλάβει μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και του ΠΑΜΕ, ενώ απείλησε με μήνυση τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων και μέλος του ΠΑΜΕ για το γεγονός ότι κατήγγειλε την προσπάθεια νοθείας.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις ενέργειες της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) και καλεί τα μέλη του σωματείου να στηρίξουν μαζικά και αποφασιστικά το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις εκλογές, που ορίστηκαν τελικά για αύριο 1η Απρίλη. «Η πρώτη νίκη ήρθε με την αποτροπή του οργίου νοθείας που είχαν σχεδιάσει. Η δεύτερη στις εκλογές θα τους στείλει σπίτι τους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ